Şi abia vorbi bătrânul, ce mai freamăt, ce mai zbucium!

Gârbovit. Ca un Atlas cu probleme cu alcoolul, Traian Băsescu a apărut la congresul PMP cocoşat de greutatea grupului său de apropiaţi, apropiaţi care au supt din binefacerile corupţiei ca nişte demni pesedişti, demonstrând că hoţia e transpartinică până la Dumnezeu. În doar o lună de nepreşedinte, distrugerea mitului de salvator al patriei al lui Băsescu a fost opera cui ne aşteptam mai puţin: a DNA-ului, instituţie căreia jegurile lui Voiculescu îi puseseră cruce, numind-o băsistă şi dorind pur şi simplu distrugerea ei. Acum, un Băsescu lipsit de frâie şi înconjurat de lupi simte cum propriul copil îi ameninţă nu doar viitorul, ci şi trecutul. Faţa proaspăt bărbierită şi tonul nenatural de vesel au fost singurele indicii că fostul preşedinte a avut un concediu plăcut şi odihnitor, în sânul familiei. De fapt, Băsescu a fost mult mai stresat şi chinuit într-o lună de vacanţă decât în 10 ani de preşedinţie.

Ce a spus, mai exact? Mai nimic. Că Udrea i-ar fi zis lui ceva de Coldea, că bla-bla-bla... Aceeaşi perdea de fum. De parcă ar fi Coldea subiectul, nu faptul că Udrea, eterna protejată pentru care Băsescu nu doar că a băgat mâna în foc, ci a încercat să revoluţioneze toată clasa politică pentru a o împinge spre vârf, e urmărită în enşpe dosare.

”M-am hotărât să nu-i las să-mi distrugă mandatul. Voi relua minciunile din spaţiul public din ultima perioadă, mi-am făcut o listuţă.” Minciuni, maestre? Ale cui? Ale justiţiei? Hai, zi-o şi matale, cum zicea şi Voiculescu. Sau Năstase. Sau Gâdea. Minte DNA-ul? Minte Kovesi? Nu e adevărat că prietenii matale sunt acuzaţi de procurori c-ar fi făcut o grămadă de nasoale?

Băsescu ar face bine să tacă mai mult. Prea a muşcat momeala lui Pufulete, fosta sa consilieră, care aproape că l-a somat să vorbească. Momentan, nu are ce spune. Abia când dosarele lui Udrea se vor soluţiona, cu toatele, Traian Băsescu s-ar putea să fie nevoit să vorbească. Poate nu doar cu presa.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: