Şi-au petrecut Revelionul sunând la OPC

Anul 2010 a adus foarte multe sesizări din partea cetăţenilor oraşului la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor. Aceste sesizări nu au întârziat să apară nici chiar în noaptea de Revelion, oamenii având nemulţumiri care mai de care mai trăsnite. Reprezentanţii OPC susţin că au încercat să rezolve toate aceste sesizări, unele dintre ele urmând a fi rezolvate săptămâna aceasta.

Nemulţumiri care mai de care au înroşit în noaptea de Revelion telefonul Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor astfel că oamenii au reclamat de la pana de curent de la Rânca până la întârzierea cu comanda unui tort de Revelion. „În perioada asta am avut destul de multe telefoane printre care se numără o sesizare de la Răchiţi cu privire la semnalul cablu TV, alta de la Rânca cu privire la pana de curent dar şi una de la Rovinari, din partea unui bărbat căruia nu i s-a onorat comanda la tortul de Anul Nou, în sensul că s-a întârziat cu aducerea lui la domiciliul clientului, acesta primind tortul în cele din urmă”, a declarat Mihaela Răducan, directoarea Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj.

După Revelion cei mai mulţi gorjeni au reclamat defectarea unor electocasnice aflate în garanţie fiind vorba de radiatoare sau telefoane. „Este vorba de sesizări a căror rezolvare a suportat amânare urmând ca săptămâna aceasta să cercetăm mai bine despre ce este vorba”, a mai precizat Mihaela Răducan.

Reprezentanţii OPC Gorj se aşteaptă la o mai mare creştere a numărului de sesizări pentru că potrivit Mihaelei Răducan, aşa se întâmplă de fiecare dată după sărbători: „Săptămâna asta o să primim cu siguranţă reclamaţii la produsele alimentare expirate pentru că de obicei aşa se întâmplă după sărbători”.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: