Şi-au plătit datoriile să nu piardă alocaţia

Zeci de gorjeni şi-au plătit impozitele locale pentru a putea primi în continuare de ajutoare de la stat. După ce în urmă cu aproximativ două luni au fost suspendaţi de la plată, nevoiaşii au făcut rost de bani pentru a-şi achita dările. Pe lângă beneficiarii ajutoarelor sociale şi ai alocaţiei de sprijin a familiei, au fost suspendate de la plată şi mamele beneficiare de stimulente şi indemnizaţii de creştere a copilului. Toţi cei care au devenit buni platnici de nevoie îşi vor primi şi drepturile financiare din urmă.

Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială (APIS) Gorj i-a repus în drepturi pe unii dintre beneficiarii de ajutoare acordate de stat, după ce oamenii au reuşit au reuşit să-şi achite taxele şi impozitele locale. Începând cu data de 1 aprilie, 55 de familii dintre cele 4.645 de beneficiare ale ajutorului social au fost suspendate de la plată din cauză că nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale pentru anul 2013, până la data de 31 martie. Tot din acelaşi motiv alte 55 de familii au fost lăsate fără alocaţia de susţinere. În aceeaşi situaţie s-au aflat şi 43 de mame, beneficiare de indemnizaţii de creştere a copiilor şi stimulente, dar care nu au avut bani să-şi plătească impozitele locale.

Potrivit conducerii APIS Gorj, până în momentul de faţă, majoritatea persoanelor beneficiare de stimulente şi indemnizaţie de creştere a copilului a fost repusă în drepturi. „La ora actuală, mai sunt suspendate doar 9 persoane beneficiare de stimulente şi indemnizaţie de creştere a copilului. Din cei 55 de beneficiari de ajutor social s-au reluat plăţile pentru 15 persoane. De asemenea, au fost repuse în drepturi şi 8 familii beneficiare de alocaţii de susţinere, din cele 55 suspendate de la plată”, a declarat Viorica Roşianu, directorul APIS Gorj. Toate persoanele care şi-au plătit taxele şi impozitele locale îşi vor primi banii şi pe lunile în care au fost suspendate de la plată. „Achitarea impozitelor şi taxelor în perioada celor 5 luni atrage reluarea prin dispoziţie a primarului a drepturilor financiare, începând cu luna următoare celei în care şi-au achitat obligaţiile inclusiv pentru drepturile cuvenite pe perioada suspendării. În situaţia în care, după expirarea celor 5 luni, nu a fost îndeplinită această obligaţie drepturile financiare încetează”, a mai precizat Viorica Roşianu.  

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: