Şi Cârciumaru a dat bani la Pandurii: Numai cinci miliarde!

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, a declarat ieri într-un interviu la Radio Omega că legalitatea finanţării Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu va fi controlată şi la sucursalele energetice Turceni şi Rovinari. De altfel, şi primăria Târgu Jiu finanţează clubul, dar că nu a dat vreodată mai mult de cinci miliarde de lei vechi, spune Cârciuamaru. Totuşi, primăria Târgu-Jiu a efectuat suplimentar lucrări de întreţinere a Complexului Sportiv şi a contribuit la achitarea utilităţilor. Primarul a îndemnat acţionarii, adică SNLO şi sucursalele energetice, să continue finanţarea.

Reporter: Cum vedeţi rezultatul auditului de la SNLO?

Florin Cârciumaru: S-a greşit foarte mult în privinţa unor plăţi cu ceva timp în urmă, dar să lăsăm echipele care verifică şi apoi să tragem o concluzie. Aici mă refer la verificările ce se vor face pentru Complexul Rovinari şi Turceni. Fiind şi implicat în activitatea de sport din municipiul Târgu Jiu, făcând parte din Consiliul de Administraţie al Clubului Pandurii cunosc relaţia de colaborare dintre clubul Pandurii şi SNLO, dar e normal că nu ştiu mai departe legalitatea plăţilor făcute de SNLO către echipa de fotbal.

Rep: Primăria Târgu Jiu nu finanţează clubul?

F.C.: Lămuresc cu această ocazie că şi primăria Târgu Jiu prin Consiliul Local a fost citată, pomenită, ca instituţie ce ar fi făcut plăţi nefondate pentru echipa de fotbal. Primăria este acţionară în cadrul Clubului Pandurii Târgu Jiu, iar Consiliul Local participă cu întreţinerea activităţii la nivel de complex sportiv.

Rep: La primărie nu au fost controale? Nu s-a verificat dacă aţi dat banii legal la Pandurii?

F.C.: S-au făcut diferite verificări, multe controale, şi din partea Curţii de Conturi şi la primărie, şi la Consiliul Local şi nu sunt probleme în această direcţie. Normal că nu trebuie să fie nereguli nici în ceea ce priveşte susţinerea care vine din partea celorlalţi acţionari, este nevoie de susţinerea în continuare, pentru că altfel nu avem cum să avem echipă de handbal şi fotbal, dar trebuie să se desfăşoare în temeiul legal.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: