Simona Halep, în semifinale la Roland Garros

Numărul 1 mondial, Simona Halep, a învins-o pe Angelique Kerber, în sferturile de finală de la Roland Garros, după un meci de 2 ore şi 15 minute, cu scorul 6-7, 6-3, 6-2. Românca o va întâlni în semifinală pe Garbine Muguruza, care a trecut de rusoaica Maria Sharapova, în două seturi, scor 6-2, 6-1.

„Fiecare meci cu Kerber e intens, sunt multe schimburi. Când joc cu ea trebuie să joc foarte bine, la nivel maxim. Am început poate prea agresiv, nu a funcţionat, apoi am schimbat tactica”, a spus Simona Halep după victoria cu nemţoaica.

În semifinală, Simona Halep va juca împotriva spaniolei Garbine Muguruza, locul 3 WTA. Jucătoarea care se va impune în această întâlnire va fi, luni, numărul 1 mondial.

Până în prezent, Halep şi Muguruza s-au întâlnit de patru ori, iar spaniola conduce cu 3-1. Însă toate victoriile ei sunt pe hard, în timp ce succesul Simonei Halep este pe zgură, în optimi, la Stuttgart, în 2015, scor 3-6, 6-1, 6-3.

În cealaltă semifinală vor evolua americancele Sloane Stephens, locul 10 WTA, şi Madison Keys, locul 13 WTA. Ele s-au întâlnit şi în finala ultimei ediţii a US Open, când Stephens s-a impus cu 6-3, 6-0.

Calificarea în semifinale este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 560.000 de euro şi cu 780 de puncte WTA. Simona Halep a fost de două ori finalistă pe zgura pariziană, în 2014 şi 2017. (A.A.)

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: