Simpaticul și bestiile

Într-un tur de forță al televiziunilor (a apărut până și la Antena 3, ceea ce m-a surprins neplăcut, că parcă-l știam deontolog cu principii și gura mare), Cristian Tudor Popescu a intrat în direct alaltăieri seară la toate, de la posturile de știri la alea de muzică, cred, și a spus cam același lucru: că Becali este un hoț, că el știa de mult, că nu comentează decizia instanței, dar că cel mai îngrijorător i se pare comentariul lui Victor Ponta care a premers anunțării pedepsei. Pentru cine nu știe încă, Victor Ponta a spus: ”Recunosc că am o simpatie pentru domnul Becali”.

Pot să înțeleg poziția lui CTP. Sunt de acord cu el că, în esență, (omni)prezența lui Gigi Becali pe toate posturile, de mai bine de 10 ani încoace, a adus deservicii majore atât calității presei, cât, mai grav, inteligenței publicului. Becali e, am spus-o și eu de mai multe ori, un exponent perfect al mizeriei în care se zbat jurnalismul și consumatorii de el, deopotrivă. Nu-mi dau seama încă dacă e un efect sau una dintre cauze, dar oricum e rău.

Pe de altă parte, nici pe Ponta nu m-aș supăra foarte tare. Nu știu dacă e pe ilegale (așa vorbește toată lumea) sau o face din talentul său actoricesc, dar ciobanul, mârlanul, misoginul, înapoiatul ăsta de Becali chiar e un tip distractiv. N-aș merge până la a-l numi ”simpatic”, parcă, dar depinde și cu cine îl compari. Dacă-l compari cu ceilalți care-au fost judecați luni, de pildă, chiar pare un fel de Charlie Chaplin. Și, vorba unor bocitoare atârnătoare la șpăgile lui Gigi, măcar ăsta a băgat bani în fotbal, nu i-a scos. E corect să-l vedem pe Gigi la pușcărie, aici nu încape îndoială. Dar parcă și mai tare ne-ar fi uns pe suflet să-i vedem în același loc pe verii lui degrabă scuipători de ziariști.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: