Simpozion marca SRI la Târgu Jiu

Serviciul Român de Informaţii organizează azi la Târgu Jiu o sesiune de informare pentru „dezvoltarea culturii de securitate”. Prefectura şi Consiliului Judeţean, precum şi Universitatea Constantin Brâncuşi sunt parteneri în organizarea acţiunii respective. Sesiunea include o masă rotundă la Prefectură, temele de discuţie fiind „Informaţia clasificată versus informaţie de interes public” şi „Serviciile de informaţii şi societatea civilă”.

Dezbaterile pe aceste teme vor continua şi joi în Amfiteatrul Facultăţii de Inginerie, subiectele propuse pentru discuţii fiind „Mediul universitar şi cultura de securitate”, precum şi „Biosecuritatea, punct de vedere european. Aplicaţii în problematica de mediu”. SRI Gorj a invitat la dezbaterile respective atât reprezentanţi ai presei, cât şi şefi de instituţii publice şi deconcentrate.

Dintre toţi, cel mai bucuros că are ocazia să participe la asemenea discuţii este şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, Ion Tudor, fost ofiţer de informaţii până în urmă cu un deceniu şi jumătate. Acesta spune că instituţia pe care o conduce are deja o colaborare foarte bună cu SRI Gorj, peste 200 de poliţişti comunitari urmând cursuri antitero pe motiv că sunt angrenaţi în acţiuni de supraveghere a spectacolelor ce au loc în aer liber sau spaţii închise, iar astfel de informaţii le sunt necesare în activitatea curentă.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: