Sindicalist: La anumite termocentrale, s-au huzurit în bani

Este nevoie urgentă de investiții în minerit! Susțin acest lucru, pe lângă angajații care muncesc în sistem, și liderii sindicali revoltați că s-au alocat mereu mai mulți bani termocentralelor. „Pe la anumite termocentrale, s-au huzurit în bani”, a fost reacția liderului de sindicat Nelu Roșca.

În acest an, oficialii companiei au anunțat investiții de 600 de milioane de lei. Cea mai mare parte din bani va fi direcționată spre sectorul minier care a dus lipsă de investiții în ultimii ani. „Pe la anumite termocentrale, s-au huzurit în bani. Am avut o abordare la Departamentul Energie. I-am spus domnului Ilie, deși nu dânsul a făcut asta, că nu e normal ca acolo să capitonezi ușa de la baie și ai mei să nu aibă pe ce pune mâna în zona de minerit pentru a exploata materia primă de care dânșii au nevoie”, a spus Nelu Roșca, la TV Sud.

Sindicalistul a readus în discuție propunerea sa ca toți șefii din companie să fie evaluați și demiși dacă nu își fac treaba: „Am cerut o evaluare a tuturor cadrelor tehnice din această companie, pentru că nu ne permitem să ținem în anumite funcții sau poziții anumiți domni care să ducă prin incompetență sau neimplicare un perimetru minier în cap numai că este pus acolo. Nu s-a dorit această măsură în Contractul Colectiv de Muncă. Eu am propus-o”.

Vizualizări: 2,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: