Sindicalist Petrofac: Ne dorim să nu fie disponibilizat niciun angajat

Salariații Petrofac de la Țicleni au renunțat de moment la marșul de protest, dar urmează negocieri pentru stabilirea numărului exact de concedieri colective care vor avea loc.

Liderul sindical al petroliștilor Nicolae Popescu spune că vor urma noi discuții pe seama restructurărilor de personal cu mai-marii companiei OMV Petrom și că speră să nu mai fie disponibilizate 302 persoane, așa cum au fost notificate autoritățile, ci mai puține sau chiar deloc. Liderul sindical a spus că patronatul și-a retras notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj privind concedierile colective și că în aceste condiții nu crede că mai este necesar să mai organizeze acel protest. "Problema este numericul. A retras notificarea care au depus-o pentru că nu corespundea cu organigrama inițială, care au prezentat-o. În notificare sunt prezentate niște posturi care trebuie să se suprapună pe organigrama prezentată sindicatelor. Ori noi acest lucru l-am cerut, să explice de ce nu se suprapun cele două hârtii. O să avem întâlnire la București, discutăm ca parteneri egali. Noi am vrea cât mai puține disponibilizări, ei ar vrea cât mai multe. Eu n-aș vrea să plece niciunul", a declarat Nicolae Popescu, lider sindical în bazinul petrolifer Țicleni.
Acesta a mai spus că nu a fost stabilită o dată exactă în ceea ce privește discuțiile patronat-sindicate. Potrivit notificării iniţiale, societatea pregătea 302 concedieri, din care: 139 sunt din producție, 51 mentenanță, 61 operatori sonde, 24 logistică și 27 suport.

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: