Contre între șefii Minprest și CEO pe seama datoriilor

Șeful Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie, spune că nu are datorii restante față de Minprest, cel puțin nu până la sfârșitul lunii trecute. În replică, Gabriel Giorgi, directorul Minprest, îi transmite că are și că îi calculează penalități pentru datoriile învechite. Mai mult, acesta din urmă a explicat că pierde pe toate fronturile pentru că CE Oltenia nu îi plătește la timp serviciile prestate.

Șeful Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, spunea la finele săptămânii trecute că CE Oltenia are de plătit față de Minprest circa 4 milioane din care 800 mii lei reprezentau arierate, adică datorii mai vechi de 90 de zile. Șeful CE Oltenia dezminte această informație. "Până pe 30 octombrie mai sunt 20 de zile. Minprest poate calcula penalități, atunci când va avea facturi restante. De o lună nu mai are ce încasa", a declarat Ionel Ilie.
Șeful Minprest îl contrazice pe managerul CE Oltenia. "Noi la sfârșitul lunii calculăm penalitățile. Dacă a întârziat 5 zile, pe 5 zile îi calculăm penalități. Acum este 10 octombrie. Mi-a mai dat 300 mii vineri, deci mai are încă 500 mii. Până vineri îi calculăm pe 800 mii, de vineri până astăzi doar pe 500 mii. Plătește penalități. Nu i le-am facturat dar o să i le facturăm la sfârșitul lunii. Nu are dreptate", a reacționat Gabriel Giorgi.
Mai mult decât atât, șeful Minprest a răspuns și la cele transmise de administrație printr-un comunicat postat pe site-ul companiei, referitor la căutarea de contracte de către Minprest, altele decât cu CE Oltenia. "E un comunicat infantil. Cum vrei să mă duc să mă extind pe alte servicii atâta timp cât n-am lichidități și am conturile blocate? Cum să fac serviciile în altă parte? Dacă fac un contract trebuie să fac achiziții de echipamente. Trebuie să cumpăr una-alta. Plus pe alte licitații... De exemplu la Direcția Silvică am pierdut contract de 25 mii lei având oferta cea mai bună din cauza datoriilor la stat. Astea sunt de-ale lor", a mai spus Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: