Sindicaliștii de la Protecția Copilului solicită ajutorul opoziției

Reprezentanții sindicatelor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj solicită sprijinul parlamentarilor din opoziție și să voteze proiectul propus de UDMR privind amnistierea fiscală pentru sporurile funcționarilor din administrația locală. Asta ar însemna că oamenii care au beneficiat de sporuri și care ulterior au fost declarate ilegale, nu ar mai trebui să restituie banii încasați. Prezent la Târgu Jiu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre importanța votării acestui proiect și a participării la ședințele parlamentare.

Aflați într-o situație disperată din cauza deciziilor de a returna banii încasați din sporuri, sindicaliștii DGASPC Gorj fac apel la parlamentarii Opoziției să participe la dezbaterile privind proiectul amnistiei fiscale pentru funcționarii publici din administrațiile locale care au încasat conform contractelor de muncă diverse sporuri și pe care trebuie acum să le restituie, fiind considerate ilegale. Parlamentarii USL se află de câteva luni în grevă.

”Facem un apel pe această cale către toți parlamentarii USL ca la momentul oportun, la momentul dezbaterii acestui proiect legislativ, dacă le pasă de soarta a câtorva sute de mii de oameni să se prezinte în Parlament și să voteze acest proiect de lege, care pune capăt suferinței acestor oameni. Înseamnă două lucruri, toate sumele nu se mai returnează, sunt scutiți oamenii de aceste sume, ori se eșalonează pe o perioadă mult mai mare de trei ani de zile, însă credem noi că amnistia fiscală îi va scuti pe oameni să nu mia dea niciun ban înapoi”, spune Sorin Torop, liderul sindicatului Sanitas din cadrul DGASPC Gorj.

Fiind prezent la Târgu Jiu, Kelemen Hunor a vorbit despre proiectul propus de UDMR și despre nedreptatea care se fac prin decizia ca acei bani să fie returnați de oameni. ”Marți după masă au fost adunate toate semnăturile din coaliție și săptămâna viitoare Biroul Permanent va trimite în comisiile de specialitate. Prima cameră sesizată este Senatul, apoi merge la Camera Deputaților, dar proiectul e gata, e semnat și săptămâna viitoare Biroul Permanent va trimite către comisia de specialitate. Eu de fiecare dată am spus că democrația înseamnă participarea la dezbateri, indiferent dacă ești în opoziție sau dacă ești la putere și dacă ai cerut votul cetățenilor ai cerut încredere din partea cetățenilor, ai cerut să participi la viața politică, la dezbaterile din Parlament, nu ai cerut votul ca să lipsești de la dezbateri. Asta este părerea mea personală, dar eu nu pot să decid în locul colegilor mei din opoziție”, spune Kelemen Hunor.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: