Sindicaliştii din energie i-au transmis lui Ponta problemele cu CEO

Sindicaliştii gorjeni s-au plâns, ieri, ministrului delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, de faptul că nu există comunicare cu şefii instituţiilor. Cei mai revoltaţi au fost sindicaliştii Federaţiei Naţionale Mine Energie, Adrian Marciuc şi Constantin Mitrescu, care au reclamat abuzurile şi presiunile făcute de către administraţia Complexului Energetic Oltenia asupra angajaţilor. Ei au rugat-o pe aceasta să-i comunice lui Victor Ponta problemele din companie.

Sindicaliştii cred că în anul 2014 Guvernul Ponta va încerca privatizarea CE Oltenia. „Avem probleme cu administraţia CEO şi le vom prezenta ministrului Doina Pană. Trebuie să găsim soluţii cât mai repede pentru că 2014 va fi un an foarte greu atât pentru sindicate cât şi pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia pentru că Guvernul Ponta va încerca privatizarea companiei”, a declarat Adrian Marciuc. La rândul său, Constantin Mitrescu spune că nu există nici un fel de comunicare cu conducerea companiei. „Vom cere doamnei ministru să-i comunice premierului Victor că între sindicatele şi CEO nu există nici un fel de comunicare. Se fac abuzuri şi presiuni asupra sindicatelor şi salariaţilor. Există o teamă în rândul angajaţilor. Oamenii lucrează sunt sub presiune din cauza reorganizărilor netransparente care se fac o dată la 3 luni. În ultimul an nu a existat nici un fel de dialog cu administraţia companiei. Sunt omişi de la toate întâlnirile, ei stabilesc care este criteriul social, deşi nu e atributul lor”, a precizat Constantin Mitrescu.         

Probleme şi la Hidroelectrica

Cristinel Popescu, vicepreşedinte al Federaţiei Univers, de la nivel naţional, a venit la Târgu Jiu pentru a se întâlni cu Doina Pană, ministrul pentru Dialog Social. Sindicalistul Cristinel Popescu susţine că sistemul energetic nu a scăpat de „băieţii deştepţi”. „Am venit la Târgu Jiu pentru a trage un semnal de alarmă întrucât există un foarte mare pericol legat de independenţa energetică a ţării. Hidroelectrica se află într-o situaţie foarte proastă. Avem probleme foarte mari, sunt firme care au intrat deja pe uşa din dos pe piaţa de servicii energetice. Nu am scăpat de „băieţii deştepţi”. Ei au pătruns în sistemul energetic încă din anii 1993-1994 şi continuă să opereze”, a declarat Cristinel Popescu.  

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: