Sindicaliştii FNME, „aburiţi” la Comisia de Dialog Social

Reprezentanţii Federaţiei Mine Energie s-au întâlnit vineri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, cu prefectul judeţului. Deşi le-a transmis de mai multe ori că îi aşteaptă la dialog, Alin Văcaru a venit cu temele nefăcute la şedinţă. După ce Mitrescu, Golea şi Pârvulescu s-au plâns de problemele de comunicare cu administraţia CEO, singura poziţie adoptată de Văcaru a fost aceea că va transmite doleanţele sindicaliştilor conducerii companiei, ca şi când Directoratul nu le cunoaşterea. Deşi rezultatele dialogului au fost zero, sindicaliştii speră măcar la o sensibilizare a administraţiei CEO.

După aproximativ o săptămână de proteste, sindicaliştii şi-au spus păsurile în faţa prefectului Alin Văcaru. Constantin Mitrescu a reclamat nerespectarea contractului colectiv de muncă. „La nivelul Complexului Energetic lucrurile sunt deosebit de grave. A fost încălcat contractul colectiv de muncă şi s-au făcut o serie de abuzuri de către administraţie”, a declarat liderul de la Rovinari.

Din partea companiei a fost prezent la şedinţă Cosmin Popescu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Diviziei Miniere. Acesta doar şi-a notat doleanţele sindicaliştilor pentru a le prezenta directoratului. „Mandatul meu de astăzi nu poate da un răspuns clar. Sunt multe probleme ridicate pe care eu le-am notat şi cu siguranţă Directoratul va intra în posesia acestor revendicări pentru că acuzele se aduc în primul rând Directoratului, de la nerespectarea contractului colectiv de muncă şi până la nepunerea în aplicare a unor hotărâri judecătoreşti executorii. Răspunsul va fi dat în scris, eu neavând cunoştinţă că pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se află aceste probleme”, a precizat Cosmin Popescu.

La rândul său, liderul de la Peşteana a spus că problemele au fost deja aduse la cunoştinţa administraţiei CEO. „Aceste solicitări au fost deja transmise punctual către Complexul Energetic Oltenia”, a menţionat Dan Pârvulescu              

RĂGAZ

Văzând că este depăşit de situaţie, prefectul Alin Văcaru a cerut un răgaz de câteva zile pentru a studia nemulţumirile sindicaliştilor. „Aţi adus acest material şi trebuie să ne uităm peste el să vedem dacă într-adevăr e ce spuneţi dumneavoastră. Nu pot să mă pronunţ asupra lor. Rămâne ca la următoarea şedinţă să vă transmitem răspunsul, dacă nu chiar mai devreme”, a declarat Alin Văcaru.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: