Sindicatele din CE Oltenia au pierdut procesul pentru cotizaţii

Sindicatele din CE Oltenia au pierdut ieri procesul prin care încercau anularea unei hotărâri de Directorat potrivit căreia urma să încaseze cotizaţia prin casierie, nu prin virament. La Tribunalul Gorj, procesul a fost câştigat de sindicate, dar ieri Curtea de Apel a desfiinţat decizia şi a dat câştig de cauză administraţiei. Reprezentanţii FNME spun că mai au şi alte procese pe rol şi că oricum s-au ocupat de colectarea cotizaţiei prin alte metode, după ce administraţia a refuzat să o mai reţină pe stat şi să o vireze în conturile sindicatelor.

“Schimbă sentinţa în sensul că respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă”, au stabilit ieri judecătorii. Liderii de sindicat din Federaţia Naţională Mine Energie, Sindicatul Liber Minerul EMC Rovinari - Pinoasa şi Sindicatul Lignitul Oltenia vor trebui să apeleze la alte formule de colectare a cotizaţiei.

„Ne-au făcut la contract”

Preşedintelui Sindicatului “Lignitul” Oltenia, Constantin Creţan, nu i-a venit să creadă că magistraţii de la Craiova au dat acest verdict. Sindicalistul a mers lună de luncă cu listele de cotizanţi la Complexul Energetic Oltenia, astfel încât, odată câştigat procesul, să aibă toate documentele în regulă. Se pare că a făcut drumurile degeaba, pentru că va reţine cotizaţia tot cu chitanţierul. “Nu e în regulă, cum la Târgu Jiu îţi dă câştig de cauză şi acolo se intervine. O să colectăm tot cu chitanţierul, n-avem ce face. Nu ştiu dacă mai e vreo cale, pentru că am făcut greşit Contractul Colectiv de Muncă, ne-au făcut la contract. O să discut cu cei de la FNME, să vedem ce e de făcut”, a declarat Constantin Creţan.

„Mai avem şi alte procese pe rol”

Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului „Energia” Rovinari, spune că el deja şi-a luat măsuri pentru încasarea cotizaţiei. „Am deja 1.360 de membri care plătesc direct de pe card, avem convenţii cu băncile. Mai am vreo 200-300 de trecut.  Dar asta nu înseamnă că nu luptăm în continuare pentru drepturile noastre. Mai avem şi alte procese pe rol, care au termen în toamnă, unde invocăm faptul că pentru sindicatele agreate de administraţie se reţine şi virează cotizaţia, iar pentru noi nu”, a explicat Mitrescu.

Nici Dan Pîrvulescu, liderul de la Peşteana, nu renunţă la lupta sindicală. „Nu va reuşi Ciurel să termine mişcarea sindicală. Noi ne-am luat măsuri, oamenii sunt alături de noi, nu moare sindicatul. Cei care nu au avut oamenii lângă ei s-au dus cu basca întinsă la Ciurel şi le-a dat. În schimbul a ce, ştiţi bine. Noi vom cere în continuarea respectarea CCM”, a spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: