Sindicatele miniere cer urgentarea procesului de înfiinţare a CEO

Minerii din Sindicatul Cartel Alfa promit proteste în stradă dacă guvernul nu va urgenta procesul de înfiinţare a Complexului Energetic Oltenia. Reprezentantul Cartel Alfa în Gorj, Pompiliu Popete, a fost ieri prezent la întâlnirea cu prefectul Liviu Andrei. Acesta a venit pregătit cu cerinţele pe care le au minerii pentru a se evita ajungerea lor în stradă. Prefectul de Gorj Liviu Andrei a promis un răspuns prompt din partea guvernului.

Pompiliu Popete, liderul Cartel Alfa, filiala Gorj, a venit ieri în faţa prefectului Liviu Andrei pentru a-i spune care sunt doleanţele minerilor reprezentaţi de el. Printre altele, Popete a spus că o dorință unanimă a tuturor minerilor ar fi aceea a înființării Complexului Energetic Oltenia cât mai repede dar şi garantarea locurilor de muncă. ”Cerem urgentarea procesului de înfiinţare a CE Oltenia pentru că vedem că se tergiversează lucrurile și nu este normal. De asemenea, vrem o rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli în minerit. Sunt lucruri pe care le vor oamenii din minerit și energie altfel vor ieși în stradă să protesteze pentru că s-au săturat. Cred într-o revenire a guvernului astfel încât să dea drumul odată la Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Pompiliu Popete, liderul Cartel Alfa, filiala Gorj.

Garantarea locurilor de muncă

Printre doleanţele minerilor reprezentaţi de Cartel Alfa se mai numără legiferarea definitivă a condiţiilor speciale de muncă pentru mineri dar şi garantarea locurilor de muncă în cadrul noii entităţi energetice. ”Solicităm legiferarea definitivă a condiţiilor speciale pentru mineri nu prin hotărâri de guvern cu termene de câte un an. Preţul la tona de cărbune nu a crescut de ani în timp ce mineritul e afectat de creşterea redevenţei de la 4 la 6%. De asemenea, vrem locuri de muncă pe termen mediu şi lung. Solicităm să insistaţi la premier să ne dea un răspuns prompt”, a adăugat Pompiliu Popete.

RĂSPUNS

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, încearcă prin orice mijloc ieşirea minerilor în stradă aşa că le-a promis că va lua legătura cu guvernul în cel mai scurt timp pentru a-i transmite nemulţumirile. ”O să iau legătura la guvern pentru a transmite toate nemulţumirile şi sper să am un răspuns cât mai repede”, a declarat prefectul Liviu Andrei.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: