Sindicatele miniere vor CNLEO şi Minister al Energiei

Federaţia Naţională Mine Energie a solicitat ieri ca parlamentarii de Gorj care au avut sprijinul minerilor şi energeticienilor la alegerile din 30 noiembrie să militeze pentru înfiinţarea unui Minister al Energiei şi Resurselor, dar şi a unui complex energetic unic în Oltenia.

FNME a dat publicităţii un comunicat de presă, semnat de preşedintele Marin Condescu, prin care le sunt aduse mulţumiri tuturor celor care au votat candidaţii susţinuţi de Federaţie, fără a se menţiona numele acestora. Federaţia Naţională Mine Energie apreciază că deputaţii şi senatori aleşi au datoria de a susţine în Parlamentul României, în primul rând, o strategie pe termen mediu şi lung în care să fie prevăzută înfiinţarea Companiei Naţionale a Lignitului şi Energiei Oltenia. Compania ar trebui să includă cele trei complexuri energetice din Oltenia, respectiv, Turceni, Rovinari şi Craiova, precum şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, cu exploatările miniere aferente.

De asemenea, FNME solicită înfiinţarea unui complex energetic format din Compania Naţională a Huilei şi termocentralele Paroşeni şi Mintia, precum şi o hidrocentrală, nenominalizată. Sindicatele mai vor un minister al energiei şi resurselor, dar şi investiţii în modernizarea utilajelor şi echipamentelor şi în asigurarea condiţiilor de protecţie a muncii pentru mineri şi energeticieni. Nu în ultimul rând, sindicatele conduse de Condescu mai vor susţinerea activităţii culturale şi sportive în zonele miniere, precum şi dezvoltarea infrastructurii şi investiţii în alternative economice.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: