Sindicatele se bat pentru reprezentativitate

Sindicatele din sănătate şi cele de la Protecţia Copilului se bat pentru reprezentativitate în cadrul discuţiilor cu administraţia pentru noul contract colectiv de muncă. Liderul Sindicatului Independent Suseni, Toma Breben, sugerează că se dau adevărate lupte pentru atragerea de membri pentru a avea 50 plus 1, astfel încât să aibă acces la discuţiile cu administraţia.

Toma Breben a fost subiectul unuia dintre articolele publicate de Pandurul în urmă cu o săptămână. Acesta era acuzat că şi-a recuperat banii în totalitate de la Direcţia Generală de Protecţie a Copilului  (DGASPC) Gorj, timp ce ceilalţi îşi ia cu ţârâita. Breben a explicat că a luat câteva zeci de milioane, dar pentru transport, în urma unei hotărâri judecătoreşti. „Banii au fost daţi în urma unei executări silite pe perioada 2008-2009, banii de navetă. Noi lucram 12 ore şi aveam transport asigurat, dar în urma unei reclamaţii de la SANITAS ne-a trecut la 8 ore şi atunci pierdeam autobuzul. Fiecare venea cu ce putea. Am cheltuit bani pe transport şi i-am recuperat în instanţă“, spune Breben. Acesta spune că acum se încearcă denigrarea sa ca să-şi piardă membrii. Acesta spune că pe noua lege, sindicatele au nevoie de jumătate plus unu pentru a negocia contractele de muncă. Salariaţii nu au acum contracte de muncă.  Breben crede că informaţia că el a luat toţi banii, în condiţiile în care ceilalţi ia câte un milion şi jumătate a avut drept scop denigrarea în faţa membrilor de sindicat. „Eu nu am mers în concedii în străinătate pe banii oamenilor“, spune Breben.

Breben a mai spus că drepturile salariale au fost câştigate „din greşeală“ pentru că de fapt Direcţia Copilului Gorj a dat în judecată pentru anularea contractului de muncă, dar instanţa a respins acţiunea şi atunci instituţia a fost obligată să plătească banii din urmă.

Patru sindicate sunt acum în căutare de noi membri. Este vorba despre Sindicatul Independent Suseni condus de Toma Breben, SANITAS condus de Valentin Popa, cel de la DGASPC Gorj condus de Nicolae Pasăre şi Sindicatul Ambulanţa, condus de Cristi Aldescu.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: