Sindicatele: Zecile de sporuri, valabile doar pentru 7% din angajaţi

Liderii de sindicat reacţionează la lista de sporuri, prime şi adaosuri dată publicităţii de Pandurul, în ediţia de ieri. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a arătat că în această companie salariaţii încasează 57 de facilităţi. Liderul de sindicat Constantin Mitrescu a declarat că doar 7% dintre salariaţi beneficiază de cele 57 de sporuri şi că ceilalţi salariaţi primesc doar două sporuri, de vechime şi de fidelitate.

 „Nu ştiu la Divizia Minieră, dar la complexuri 92% dintre salariaţi beneficiază de 2 sporuri, cel de vechime în muncă şi cel fidelitate, care ajunge până la 10% în funcţie de vechimea în companie. Deci dacă ai 20 de ani de muncă în CEO iei 10% spor de fidelitate, celelalte sporuri sunt doar la câţiva, implementate pentru anumite categorii. Practic, de 55 de sporuri beneficiază 7% din personal. Vor să taie sporul de fidelitate ceea ce ar duce la o reducere a salariului cu 7-8 la sută pentru că cei mai mulţi dintre salariaţi au 15 ani vechime”, a spus Mitrescu.    

Pe de altă parte, într-o intervenţie la un post local, Ion Răuţ, director de resurse umane la CEO, a declarat că într-adevăr compania şi-a propus să renunţe la sporul de fidelitate. Acesta spune că din această cauză vor pierde bani 8.000 de angajaţi. „Am numărat 57 de facilităţi în cele patru contracte colective valabile până acum. Nodul gordian a fost sporul de fidelitate, la care noi ne-am propus să renunţăm, aici ar pierde cam 8.000 de salariaţi“, a declarat Ion Răuţ.

SPORURI

Angajaţii CEO primesc în total 57 de feluri de sporuri şi ajutoare însă cele mai interesate sunt: de salvare minieră, de front, de consemn la domiciliu, de utilizare a unei limbi străine sau de radiaţii nucleare.  

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: