Singura piaţă din Cărbuneşti va fi închisă

Locuitorii oraşului Târgu Cărbuneşti şi ai zonelor limitrofe nu vor mai avea de unde să se aprovizioneze deoarece piaţa de legume şi produse lactate va fi închisă începând cu data de 1 noiembrie. Inspectorii sanitar-veterinari au luat această măsură după ce au autorităţile locale au fost avertizate în nenumărate rânduri cu privire la modul jalnic în care arată piaţa. Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti recunoaşte faptul că aspectul acesteia lasă de dorit însă spune că  nu există fonduri pentru amenajarea sa.

Singura piaţă din Târgu Cărbuneşti va fi închisă de către inspectorii sanitari-veterinari deoarece modul de comercializare al produselor lactate, brânzeturilor şi legumelor pune în pericol sănătatea cumpărătorilor. Chiar dacă produsele sunt proaspete condiţiile de depozitare lasă de dorit. “Pavimentul şi acoperişul pieţei sunt distruse. Plouă atât pe marfă cât şi pe vânzători. De aproape 20 de ani în aceea piaţă nu s-a investit nimic. Din punct de vedere structural piaţa nu mai corespunde sub nici o formă cerinţelor actuale. Această piaţă este incomparabilă cu cele din Târgu Jiu”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. În piaţa din Târgu Cărbuneşti se comercializează atât legume, produse lactate cât şi obiecte de uz casnic şi piese auto.

Primăria, avertizată în nenumărate rânduri

Conducerea DSVA Gorj spune că Primăria Târgu Cărbuneşti a fost avertizată în nenumărate rânduri cu privire la modul necorespunzător în care se comercializează produsele lactate şi legumele. “Pe toată perioada verii am efectuat controale şi am avertizat autorităţile, însă nu s-a luat nici o măsură. Le-am dat chiar sugestii: să amenajeze, în primă fază, spaţii mai mici unde producătorii să-şi poată vinde marfa în condiţii adecvate. Acum le-am trimis o notificare prin care i-am înştiinţat de faptul că vom închide piaţa”, a mai precizat Ion Iliuţă.

Proiectul pentru amenajarea pieţei amânat

Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti recunoaşte faptul că piaţa arătă jalnic însă spune că nu există fonduri pentru amenajarea acesteia. “Amenajarea pieţei face obiectul unui proiect în valoare de 15 miliarde de lei vechi. Nu mă pot apuca de treabă din cauza lipsei banilor. În momentul de faţă avem în execuţie 7 proiecte care au necesitat un efort financiar din bugetul local. De asemenea, o nouă sursă bugetară a fost impusă ca urmare a descentralizării spitalelor. Foarte mulţi bani se cheltuiesc pentru plata utilităţilor acestora”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti. Edilul şef mai spune că în viitorul apropiat se va încerca să se amenajeze nişte spaţii pentru comercializarea produselor lactate.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: