Singurul parlamentar neinvitat la întâlnirea cu Ponta

Președintele Partidului Democrat Liberal Gorj a comentat ieri declarațiile făcute de președintele Consiliului Județean, care a spus că Ion Ruşeţ și-a negociat până în ultima clipă trecerea la USL. Rușeț recunoaște că la vremea respectivă a avut o discuție cu președintele executiv al PSD Gorj, dar că nu ar fi fost legată de o eventuală trecere în tabăra roșie.

Rep.: Ion Călinoiu a declarat că v-ați fi negociat trecerea la USL. Este adevărat?

I.R: Călinoiu minte, eu nu am purtat negocieri pentru a trece la USL. E adevărat că am avut nemulţumirile mele legate de partid la sfârşitul anului 2009 însă niciodată nu mi-am negociat trecerea la USL. Am avut discuţii cu Ion Călinoiu dar pe alte teme, legate de viaţa politică de la nivelul judeţului, o singura dată, mi-aduc aminte o singură discuţie dar minte, nu legat de trecerea mea la USL.

Rep.: De ce nu aţi participat la ședința convocată de primul ministru Victor Ponta la Târgu Jiu- Colegii dvs, Severus Militaru şi Cosmin Popescu au fost.

I.R: Nu am fost invitat. A fost o întâlnire a primului ministru cu șefii serviciilor deconcentrate iar eu în acest moment sunt liderul opoziției în Gorj. Nu puteam să iau parte la o astfel de ședință. Colegii mei au fost în calitate de deputaţi.

Rep.: Au fost speculaţii legate de negocieri ale primarului Dorin Filip. Au mai fost şi cu alţi primari PDL?

I.R: Nu aș putea să confirm dar nici să infirm. Speculații există dar nu pot confirma. Ideea înțelegerii dintre Dian Popescu și Dorin Filip pentru a-l spijini pe Andrei în continuare în funcția de prefect a apărut chiar în ziua în care Filip și-a retras candidatura. Informația a apărut din anturajului lui Filip și acum s-a confirmat, Ponta a confirmat înțelegerea.

Rep.: Cum vedeți schimbarea sediului CEO de la Turceni la Târgu Jiu?

I.R: În opinia mea sunt două etape. Prima constă în înregistrarea noii companii la Registrul Comerțului și cea de-a doua etapă radierea vechilor societăți. Statutul companiei poate fi modificat, o societate poate să-și mute sediul acolo unde dorește. Orașul Târgu Jiu este o locație rezonabilă și am făcut și noi demersuri la vremea respectivă ca sediul să fie aici, dar asta s-a dorit atunci.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: