Sinistraţii din Câmpu Mare vor avea apă. Canalizare, mai târziu!

Probleme la Albeni. Consilierii locali au aprobat proiectul pentru realizarea canalizării în zona Câmpu Mare, unde locuiesc aproximativ 100 de familii de sinistraţi, dar lucrările nu pot demara pentru că terenul nu aparţine Primăriei Albeni, ci Agenţiei Domeniilor Statului.

Primarul din Albeni, Ionuţ Stan, a cerut sprijinul parlamentarilor pentru a le crea condiţii sinistraţilor din zonă. „În decembrie, am discutat cu domnul deputat Alin Văcaru. Mi-a spus că am tot sprijinul dumnealui. Va face o interpelare la domnul premier Tudose. O să iau, din nou, legătura cu domnul deputat și sper să reușesc. Mi-a trecut proiectul cu canalizarea și nu am terenurile din Câmpu Mare în proprietate”, a explicat edilul din Albeni.

În prezent, se lucrează la introducerea reţelei de alimentare cu apă. Oamenii locuiesc acolo de aproape 12 ani, dar nu au apă nici acum. „Pe la sfârșitul lunii martie, sper să încheiem alimentarea cu apă. Proiectul este din 2015. Firma care a câștigat licitaţia nu a mai continuat lucrările. Eu am insistat să continue și chiar au lucrat bine. Cam 85% din lucrări sunt gata. Locuiesc acolo aproximativ 100 de persoane”, a mai spus edilul Ionuţ Stan.

Aceeași problemă, la Cojani

Situaţia de la Câmpu Mare se regăsește și la Târgu Cărbunești. Nici acolo nu pot fi făcute investiţii. „Problemele cu pământul de sub case sunt aceleași și la Cojani și la Câmpu Mare. Există această neclaritate juridică prin care sinistraţii au fost împroprietăriţi doar pe case. Acest teren practic nu le aparţine”, a declarat primarul din Târgu Cărbunești, Dănuţ Birău.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: