Drumul dintre Miculeşti şi Ploştina, predat către CEO. Începe asfaltarea!

Consiliul Judeţean Gorj a predat vineri Complexului Energetic Oltenia drumul dintre Miculeşti şi Ploştina pentru a fi modernizat în cursul acestui an. Cu o zi înainte, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, semnase preluarea drumului de la administraţiile locale de la Slivileşti şi Motru, urgentând astfel procedurile pentru începerea lucrărilor de modernizare.

„Dacă ar fi rămas la cele două primării aşa cum a fost până acum, procedurile birocratice erau complicate şi cu siguranţă dura mult mai mult până se ajungea la paşii pe care i-am parcurs deja. Aşa, noi emitem un singur certificat de urbanism o şi singură autorizaţie de construcţie, după care poate să înceapă treaba. Cei de la CEO înţeleg că au şi constructorul care să se ocupe de lucrări, e o asociere în frunte cu Ydail Construct, şi la experienţa pe care o am cu această firmă, cred că treburile vor merge bine şi repede”, a menţionat Cosmin Popescu.

Drumul respectiv a mai fost asfaltat o dată, în urmă cu un deceniu, dar doar pe hârtie, după cum au constatat anchetatorii. Mai multe persoane, în special şefi din mineritul din Motru, au fost şi condamnate penal pentru modul în care s-a turnat asfaltul în urmă cu mai bine de zece ani, prin sentinţă penală fiind stabilit şi un prejudiciu de aproape un milion de lei. Banii au fost tocaţi atunci pe lucrări neefectuate, iar gorjenii care au făcut naveta în tot acest timp pe drumul respectiv au trebuit să îşi distrugă maşinile pentru că şoseaua arăta ca după război.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: