Sinucideri vesele

Dacă până acum mă uitam amuzat și deloc afectat la schelălăielile lui Lolek și Bolek (i-am numit aici pe Crin și Ponta, și așa le va rămâne numele de-acum înainte, am zis!), în ultima vreme au început să mi se pară cam de rău-augur smiorcăielile celor doi. Pe fondul impotenței politice a actualei puteri, perspectiva unei guvernări USL pe principiul ”măcar ăia înjură mai cu sârg” pare inevitabilă. Din moment ce nu par să aibă chef să aștepte alegerile la termen (și invocă lipsa de legitimitate a actualei guvernări ca și când se fac că uită că ăia au câștigat alegerile și au majoritatea în parlament) și cum nici Băsescu nu are chef să dea cioara din mână așa ușor, mă aștept la o perioadă foarte tulbure până la alegeri. Pe plan politic, social și economic.

Sigur, apoi vor veni alegerile și toate se vor așeza. Abia după alegeri Ponta va fi nevoit să-i explice lui Crin că cei care conduc cu adevărat PSD-ul nu-l mai lasă să se joace cu el, că are teme de făcut la guvernare. Coaliție? Guvern cu PNL-ul? Președinte de la liberali? ”Hahaha!”, vor zice d'alde Dragnea și Hrebe. ”Haide, bă, Crin, tu chiar ne-ai crezut ce dracu'?”. Iar Crin va sta la geam și se va ruga de jos, în fața ferestrei cu lumină stinsă: ”Haideeeți, vă rog io, nea Nelu, lăsați-l și pe Victoraș afară să ne jucăm de-a guvernarea!”. Nici un răspuns. Și, evident, pesediștii vor face alianță tot cu PDL-ul, în baza unor înțelegeri care au loc chiar acum pe holurile tribunalelor și pe la cafele, prin sediul DNA. Să zicem doar atât: dacă scapă Năstase de pârnaie cu executare nu vă mirați ca PNL-ul să se desființeze cât de curând. Ori de ce credeți că era Antonescu atât de rezervat să-l apere pe Bombonel, după condamnare, deși tehnic vorbind sunt colegi?

În fine, m-am săturat de speculații politice. De fapt, ca să fiu sincer, nici nu mă pricep la politică. Fac și eu pe deșteptul. Dar mă pricep la presă. Deci la Partidul Conservator. Nu-i partid politic, trebuie să recunoașteți. E partid de presă. Pentru că politica PC-ului e irelevantă ca talentul la matematică al Alinei Plugaru. Toată rațiunea de-a fi a acelui partid se limitează la faptul că el încorporează o presă aservită, câinoasă și care face audiență bună. În aceste condiții, mă amuză teribil să-l văd la televizor pe Daniel Constantin, așa-zisul președinte al partidului politic PC, membru (sanchi!) al USL. Ce postură tristă, nu credeți? Să știi că ești băiatul care joacă fotbal doar pentru că are mingea, nu pentru că ceilalți l-ar dori? Și nici măcar nu are el mingea. O are un unchi de-al lui, securist, care le-a transmis clar băieților care fac echipele că dacă nu-l bagă pe nepotu-su' la joacă nu le mai dă televiziune. Voi cât credeți că durează până Constantin ăsta se sinucide?

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: