Situaţia incertă a spitalelor întârzie stabilirea bugetului

Semnarea contractului-cadru cu spitalele şi medicii de familie din Gorj a fost din nou amânată, cel mai probabil până la 1 iulie. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj este mai mult ca sigură amânarea pentru că nu mai pot fi îndeplinite formalităţile necesare pentru a putea fi semnate la 1 iunie, cât se stabilise iniţial.

Conducerea spitalului judeţean de urgenţă din Târgu Jiu spune că semnarea se amână până când se definitivează situaţia comasărilor şi desfiinţărilor de unităţi medicale.

Directorul economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu, spune că până acum nu au primit nicio instrucţiune de la nivel naţional aşa că cel mai probabil semnarea se va amâna până la 1 iulie. “Suntem în dată în care suntem şi nu am primit nimic oficial, e clar că nu mai este timp să se semneze pe 1 iunie. Poate se va semna ulterior însă cu data de 1”, a declarat Cosma Dumitrescu, director economic la CJAS Gorj.

“Cel mai probabil încurcăturile astea cu spitalele blochează treaba. Până nu se lămureşte clar care se desfiinţează şi care se comasează nici nu se vor semna contractele”

Constantin Pălivan, directorul medical al spitalului judeţean.

NEHOTĂRÂRE

Chiar şi în aceste condiţii, medicii de familie sunt indecişi dacă să semneze sau nu contractele cu casa. “Ne-am dat seama că unele prevederi ne dezavantajează din punct de vedere financiar. Poate până se stabileşte clar când se semnează se mai schimbă din clauze”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: