Situaţie disperată la Motru

SNLO menţine măsura sistării cărbunelui către societatea de termoficare din Motru. Stocurile de cărbune ale UATAA Motru sunt aproape gata, iar primarul  Dorin Hanu recunoaşte că se află într-o situaţie disperată.

Stocurile de cărbune făcute de uzina de termoficare din Motru vor ajunge până cel târziu la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu. Acesta recunoaşte că se află într-o situaţie disperată, având în vedere că bani la bugetul local pentru achitarea datoriei de aproape 70 de miliarde către SNLO nu sunt, iar sprijinul cerut Ministerului Administraţiei şi Internelor nu va fi curând primit.

În disperare de cauză, primarul Dorin Hanu i-a cerut ajutor colegului său de partid, deputatului Mugurel Surupăceanu. Deşi primarii din colegiul deputatului de Gorj se plâng că nu există colaborarea între ei şi politicianul care-i reprezintă în parlament, Hanu se încrede în el. „Am apelat şi la domnul deputat Mugurel Surupăceanu, care a fost la un domn secretar de stat şi m-a informat că în aceste zile, cel mult două săptămâni se va face această compensare pe care noi am solicitat-o. Noi suntem într-o situaţie disperată, mai mergem câteva zile pe stocul de cărbune pe care am reuşit să-l realizăm, dar dacă nu se rezolvă această problemă într-un viitor foarte apropiat, maxim o săptămână, rămânem fără cărbune şi vă daţi seama că situaţia este foarte delicată pentru cetăţenii municipiului Motru. Să nu discutăm la iarnă când va trebui să dăm drumul la energia termică pentru populaţie”.

DATORII

Deşi îi vizează direct această problemă, motrenii nu se arată prea interesaţi să-şi achite datoriile de peste o sută de miliarde către UATAA. Autorităţile locale şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari au avut diverse întâlniri, însă degeaba. „Au apă caldă datorită stocului pe care l-am făcut. Reacţiile populaţiei vor apărea în momentul în care vom fi nevoiţi să oprim apa caldă”, a mai declarat Hanu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: