Slăbiciunile lui Nicuşor Dan

Vlad Ursulean este realizatorul unui documentar despre Nicuşor Dan, omul care a produs surpriza atât la alegerile de acum patru ani, cât şi la cele din 2016 pentru Primăria Capitalei. Nicuşor Dan este acum omul care le dă frisoane politicienilor, pentru că Uniunea Salvaţi Bucureştiul a devenit Uniunea Salvaţi România, care îşi propune să aibă candidaţi la alegerile parlamentare.
Cine este omul care le inspiră teamă politicienilor? Vlad Ursulean a pus câteva fragmente pe facebook, din care aflăm că Nicuşor Dan este un tip sensibil, pe care l-a apucat ameţeala când a urcat pe o clădire înaltă din Bucureşti. „Mi s-a declanşat răul de înălţime”, a explicat candidatul de atunci la primărie. Nicuşor Dan a povestit cât de istovitoare este o campanie electorală şi cum la cea de acum patru ani a fost doborât după etapa strângerii semnăturilor. „Am leşinat de două ori”, a spus Nicuşor Dan. Acum a fost mai antrenat, a reuşit să ducă mai bine campania, a avut mai mulţi oameni lângă el şi a fost surpriza politică a anului. Băgat în seamă de televiziuni doar în ultimele săptămâni de campanie, Nicuşor Dan şi-a câştigat simpatizanţii mergând pe străzi, vorbind cu fiecare om.
Nicuşor Dan, ca şi Iohannis la prezidenţiale, este un candidat care nu respectă regulile de PR. Şi totuşi, publicul le-a iertat multe, i-a creditat cu cecuri în alb. De ce? Pentru că românii au simţit pericolul pe care îl reprezintă o clasă politică dominată de hoţi, de traseişi, de oameni fără cuvânt, de blatişti. Paradoxal, Nicuşor Dan ar fi avut mai puţine şanse să se impună politic într-o ţară normală, decât în România. Pentru că nu este nici măcar tipul de politician antisistem, pe care îl regăsim în alte ţări. Este însă un român obişnuit, în care alţi români obişnuiţi, din ţară sau din diaspora, se pot regăsi. Iar asta îl face periculos pentru sutele de politicieni care au acaparat România şi o ţin prizonieră, indiferent cu cine votăm.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: