Slapciu (PP-DD): Tudor Barbu a demonstrat că e bărbat

Consilierul judeţean Aurel Slapciu intenţiona să-şi depună candidatura pentru preşedinţia Partidului Poporului Dan Diaconescu, însă plecarea parlamentarilor Tudor Barbu şi Răzvan Rotaru i-au dat planurile peste cap. Acesta spune că îi apreciază gestul lui Tudor Barbu şi nu exclude ideea de a-l urma, decizia luând-o săptămâna viitoare. Slapciu este convins că mai mulţi membrii PP-DD vor părăsi partidul, principalul motiv fiind amânarea organizării alegerilor pentru şefia organizaţiei judeţene.

Rep.: Cum comentaţi plecarea lui Tudor Barbu din PP-DD?

A.S.: Tudor Barbu a demonstrat că e bărbat. Barbu a spus, în urmă cu câteva luni, că dacă nu vor fi organizate alegeri libere şi democratice pentru preşedinţia partidului îşi va da demisia.

Rep.: Credeţi că prin plecările celor doi parlamentari organizaţia PP-DD de la Gorj a mai „slăbit”?

A.S.: Categoric, da. Plecarea lui Tudor Barbu şi a lui Răzvan Rotaru nu a slăbit-o, ci a înjumătăţit-o.

Rep.: Vă aşteptaţi ca şi alte persoane din PP-DD să treacă la PC?

A.S.: Cu siguranţă. Vor mai fi plecări din PP-DD nu numai la PC, dar şi la alte partide. În momentul de faţă, organizaţia de la Gorj nu mai are cei 34% pe care îi avea la început. Din decembrie până acum nu ne-am mai întâlnit în Biroul Permanent Judeţean. Personal, le-am cerut să li se retragă sprijinul politic la vreo şase consilieri locali care la parlamentare dădeau indicaţii la oameni să voteze cu alte partide în afară de PP-DD. Nici până în momentul de faţă nu s-a întâmplat nimic în acest sens.    

Rep.: Credeţi că principalul motiv al plecărilor din PP-DD îl reprezintă amânarea alegerilor pentru şefia partidului?

A.S.: Aceasta era urgenţa numărul 1 în partid. Oamenii aşteptau acest lucru de foarte mult timp. Toată lumea mă întreba când sunt alegerile. Chiar şi eu voiam să-mi depun candidatura. De fapt, orice membru al partidului putea face acest lucru.

Rep.: Să înţelegem că acum este prea târziu. Intenţionaţi să vă alăturaţi lui Tudor Barbu?

A.S.: Echipa din care am făcut parte până acum este echipa lui Tudor Barbu şi niciodată nu mă dezic de ea. Pentru mine Tudor Barbu a fost şi va rămâne un om de caracter. La ora actuală sunt consilier judeţean din partea PP-DD. Dacă voi face acest pas, îl voi face public. Săptămâna viitoare voi lua o decizie în acest sens. Deocamdată, voi participa la şedinţa Consiliului Judeţean.

Rep.: Credeţi că Niculina Mocioi va putea face faţă, singură, opoziţiei?

A.S.: Doamna Niculina Mocioi este un om puternic şi cred că va putea face faţă nu numai opoziţiei. Urmăresc tot ceea ce face dumneaei în Parlament şi constatat că are o activitate intensă faţă de alţi parlamentari.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: