Slobodan Nikolic a acceptat să preia Energia

Echipa de baschet din Târgu Jiu are în sfârşit un antrenor, la finele săptămânii trecut sârbul Slobodan Nikolic semnând contractul cu Energia. Acesta a venit la Târgu Jiu să discute despre o eventuală preluare a echipei şi pentru că a considerat că gorjenii au ambiţii mari a acceptat pe loc oferta clubului Energia După discuţiile purtate cu preşedintele secţiei de baschet Marius Vlaicu şi cu preşedintele clubului Energia, Ion Surdu, Slobodan Nikolic a semnat contractul cu echipa din Târgu Jiu, obiectivul pentru noul sezon fiind clasarea pe locurile 7-9.

Noul antrenor al baschetbaliştilor va fi prezentat oficial la finalul lunii iulie, atunci când va sosi din nou la Târgu Jiu pentru a definitiva lotul. Preşedintele secţiei de baschet, Marius Vlaicu, a precizat că nu se aştepta ca negocierile să se definitiveze atât de rapid convocând tehnicianul sârb doar pentru discuţii. Nikolic şi impresarul acestuia au acceptat însă pe loc oferta gorjenilor acesta precizând că i-a plăcut ambiţia conducerii gorjenilor care se pliază ambiţiilor sale de  a face la Târgu Jiu chiar mai mult decât i s-a impus ca obiectiv. „Am venit pentru prima dată în România şi voi antrena pentru prima dată aici. Mă bucur că voi lucra la Târgu Jiu, am cunoscut deja conducerea clubului şi ştiu cum a jucat echipa sezonul trecut şi că a încheiat sezonul pe locul zece. Domnul preşedinte Vlaicu mi-a făcut o impresie foarte bună pentru că este foarte ambiţios. La fel şi eu am ambiţii mari şi vreau să încerc să duc echipa din Târgu Jiu în play-off”, a spus Nikolic imediat după semnarea contractului. 

Nikoloc are un CV impresionant

Conducerea echipei de baschet Energia a reuşit în acest week-end să facă primul pas pentru noul sezon, numind antrenorul echipei. „Îmi doresc să facem performanţă alături de noul antrenor Slobodan Nikolic şi sper să stea cât mai mult aici. Este o provocare atât pentru mine cât şi pentru dânsul”, a spus preşedintele Vlaicu care a explicat că nu mai agrea metodele de pregătire ale americanului Evans: „Personal am urmărit munca antrenorului Evans timp de doi ani la Târgu Jiu şi metodele de pregătire ale dânsului nu se încadrau în viziunea mea despre jocul de baschet. Apreciez baschetul din Serbia pentru performanţele care s-au obţinut acolo şi ce s-a realizat de-a lungul timpului. Şi în CV-ul domnului Nikolic se vede că este un antrenor cu performanţe”. CV-ul noului tehnician este impresionant atât ca jucător cât şi ca antrenor. Fost jucător al multor echipe din fost Iugoslavie, timp de mai bine de 20 de ani, Nikolic a renunţat la baschet în 1995, după ce jucase 80 de meciuri şi la echipele naţionale de tineret şi seniori. Ca antrenor are la activ promovări în prima ligă a Serbiei, a câştigat campionatul şi Cupa Cehiei cu BK Opava, a câştigat campionatul Bulgariei cu Luckoil Sofia şi a jucat finala cupei cu Borac Banja Luka din Bosnia Herţegovina, antrenând o perioadă şi în Rusia.

Portrer Troupe şi Louis Darby au semnat cu Energia

Suporterii echipei locale de baschet pot fi liniştiţi în privinţa jucătorilor americani din lotul Energiei. Doi dintre cei mai spectaculoşi baschetbalişti care au evoluat la Energia au semnat ieri contractele cu echipa din Târgu Jiu. „Portrer Troupe şi Louis Darby au semnat contractele şi vor evolua şi sezonul viitor la Energia, urmează acum să discutăm şi cu Trim care acum este la echipa naţională din Trinidad-Tobago”, a precizat ieri preşedintele baschetbaliştilor Marius Vlaicu. Acesta i-a înmânat antrenorului Nikolic DVD-uri cu meciurile echipei din sezonul trecut pentru a se edifica asupra tuturor jucătorilor: „Antrenorul a luat toate DVD-urile cu meciurile de anul trecut şi până la revenirea la Târgu Jiu urmăreşte jucătorii. Urmează ca atunci să completeze lotul cu cea ceea ce crede că mai e nevoie”.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: