Șmecherul

Îl știți pe Mândruță? Lucian Mândruță. E un băiat bun, poate prea bun. Cu suficiente relații în ”noua securitate”. Cam cât de multe? Păi, în primul rând, suficiente cât să fie angajat la Digi. Dar nu doar atât. Relațiile lui Mândruță sunt mult mai numeroase și la nivel mult mai înalt.
”Ce ai, dom’le, cu el?”. Aș vrea să spun că singura mea problemă este faptul că e un jurnalist slab. Dar nu e deloc singura. De weekend-ul ăsta, am o problemă mai mare cu el.
Pentru cei care nu știu, Mândruță organizează un eveniment foarte bine mediatizat și excelent sponsorizat. Se numește ”Cu bicicleta la Sinaia” și include o plimbare (contra cost, fiecare participant plătește o taxă de 320 de lei) București – Sinaia, dormit la Sinaia, apoi întors la București duminică, tot pe biciclete.
Anul acesta, adică ieri și alaltăieri, printre participanți s-a numărat și Mircea Andrei, șeful corpului de control al lui Cioloș. Oamenii au dormit la hotel Mara (de la RAPPS, adică de la Guvern) și au blocat tot centrul Sinaiei într-o zi în care stațiunea era plină de turiști. Mănăstirea a rămas goală la slujba de Rusalii, turiștii mai comozi au înjurat printre dinți și-au rămas la hotel, iar Mândruță s-a distrat cu clienții lui. S-a distrat pe o grămadă de bani.
Să vă mai spun câți polițiști din București, Târgoviște și Prahova au fost mobilizați pentru poftele nici măcar altruiste ale lui Mândruță? N-are sens. Mulți. Dar ce contează fraierii de polițiști care stau în stradă pe caniculă, fraierii de turiști care stau cu mașinile blocate, fraierul de popor în general, când vine vorba de satisfăcut poftele unui șmecher cu tresele pe sub costumul de ziarist? Nu mai contează.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: