SNLO are de recuperat 93 de miliarde de la CE Craiova

Complexul Energetic Craiova este dator vândut Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai companiei miniere are de plătit către societate penalităţi de ordinul zecilor de miliarde în urma unui contract încheiat încă din 2005. Reprezentanţii SNLO au acţionat complexul în judecată în august 2011, câteva luni mai târziu instanţa de judecată obligând CE Craiova la plata sumei de 9.369.655 de lei. CE Craiova a făcut însă recurs la soluţia dată.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are de recuperat mai mult de 9.369.655 de lei penalităţi de întârziere de la Complexul Energetic Craiova. Potrivit reprezentanţilor SNLO, suma reprezintă valoarea penalităţilor pe trei ani, valoarea contractului de livrare de cărbune fiind achitată însă cu foarte mari întârzieri. SNLO a acţionat astfel în instanţă beneficiarul din Craiova. ”Noi am acţionat în instanţă pentru penalităţi de întârziere în temeiul unui contract încheiat în 2005. Sumele pentru respectivul contract s-au plătit însă cu foarte mari întârzieri astfel încât valoarea penalităţilor pe trei ani a ajuns la 9.369.655 lei”, a declarat Ion Dafinoiu, consilier juridic în cadrul SNLO.

CE Craiova, bun de plată

În luna noiembrie a anului trecut, instanţa de judecată a dat soluţie favorabilă Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia obligând CE Craiova la plata sumei de 9.369.655 lei şi la cheltuielile de judecată în cuantum de 97.808 lei. CE Craiova a făcut însă recurs la soluţia dată. ”În urma sentinţei, am solicitat CE Craiova executarea de bună voie la prima instanţă iar ei au venit cu o propunere de reeşalonare fără stingerea litigiului, cu care nu am fost de acord”, a declarat Ion Dafinoiu.

PROPUNERE

Acum, SNLO se pregătește să revină cu o propunere mult mai avantajoasă și care să-i scape de acest proces. ”SNLO va veni în următoarele zile cu o altă propunere prin care să acceptăm plata în zece rate a penalităților în condițiile în care se stinge și litigiul prin încheierea unei înțelegeri. În situația în care nu se acceptă înțelegerea se parcurg toate etapele de proces”, a adăugat Ion Dafinoiu.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: