SNLO bagă 100 de miliarde în construirea unui drum

Drumul Judeţean Rovinari- Fărcăşeşti- Negomir, puternic afectat de lucrările din minerit, va dispărea, în câţiva ani. Primarul din Negomir, Ion Gruescu, a avut ieri discuţii, pe această temă, cu şeful Societăţii Lignitului, Daniel Burlan, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi cu viceprimarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu.

S-a stabilit realizarea unui drum nou, lucrare în valoare de 100 de miliarde de lei vechi, bani suportaţi  de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Noua rută va avea o lungime de circa 7 kilometri şi va fi realizată în următorii doi ani. Ion Gruescu speră ca, în maxim 2 luni, să înceapă lucrările.

„Pentru că drumul va fi distrus de activităţile miniere de la Roşia am stabilit o altă variantă de drum. O să mai avem o ultimă discuţie. Lucrarea va fi preluată de Consiliu Judeţean, care va supraveghea, iar SNLO plăteşte lucrările. Drumul va fi de 6, 6 km, iar costurile peste 100 de miliarde, pe care le va plăti SNLO în doi ani“, a explicat Gruescu la Radio Infinit. (M.M.)

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: