SNLO bagă 25 de miliarde în împăduriri

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a demarat o acţiune ce vizează împădurirea terenurilor afectate de minerit. Plantarea cu puieţi de salcâm a început anul trecut şi s-a efectuat pe o suprafaţă de peste 200 de hectare în zona Carierei Lupoaia, mai exact la Halda Valea Mănastirii.

Acţiunea de împădurire a Haldei Valea Mănăstirii a început încă din toamna anului 2009 şi a fost definitivată în luna aprilie a acestui an. Din totalul suprafeţelor afectate de lucrările de minerit care s-au făcut în anii precedenţi, în special de depozitare a sterilului provenit de la Cariera Lupoaia,  la Halda Valea Mănăstirii a fost împădurită cu salcâm o suprafaţă de 226,37 hectare şi alte 180 nivelate. „În toamna anului trecut am demarat aceste acţiuni de împădurire şi în primăvara acestui an s-a definitivat procesul de plantare. Din cele 440 de hectare, 226 au fost plantate cu pomi, în special puieţi de salcâm, iar restul sunt destinate activităţilor agricole, oamenii putând să cultive pe ele grâu, porumb sau ce mai doresc”, a declarat Liviu Tomescu, Inginer Şef Achiziţii Proprietăţi din cadrul SNLO.

 Pentru acţiunea de redare în circuitul productiv al acestor suprafeţe SNLO a pus la bătaie peste 2.500.000 RON, sumă folosită pentru plantarea şi întreţinerea pomilor.

Aceaste terenuri împădurite vor fi restituite, în 2013, locuitorilor din satele arondate comunei Cătunele, aceştia neavând dreptul de a defrişa  pomii pe o perioadă  de şapte ani.

În momentul de faţă la Halta Valea Mănăstirii se efectuează lucrări de întreţinere a acestei plantaţii, lucrări care trebuie efectuate de două ori pe an.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia nu este la prima activitate de acest gen, efectuează astfel de împăduriri încă din anul 1991.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: