SNLO va relua furnizarea de cărbune către UATAA Motru

Daniel Burlan, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a declarat ieri, după consiliul de administraţie că în câteva zile va relua furnizarea de cărbune către UATAA. Contractul va fi semnat însă numai după ce uzina de termoficare va primi ajutorul de stat de circa 40 de miliarde de lei.

Este bătut în cuie. SNLO va furniza din nou cărbune Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru începând chiar de săptămâna viitoare. De altfel, mâine în şedinţa de guvern va fi repartizată suma de 148 de miliarde către CET-urile din ţară, motiv pentru care UATAA Motru va fi prima care va plăti din datorie către SNLO. „Vom semna contract cu UATAA pe anul 2010-2011 cu condiţia să ne şi plătească. Am găsit un mijloc de convenţie între noi, SNLO pe de-o parte, Consiliul Local Motru pe de-o parte. Condiţionarea plăţii cărbunelui este ca noi să dăm contribuţia noastră la bugetul local, la rândul lor ei să ne plătească cărbunele. Nu plătim noi la buget că nu avem bani înseamnă că nici primăria nu are de unde să ne plătească pe noi. Dacă noi dăm bani la bugetul local, UATAA este obligată să ne plătească nouă”, a declarat Daniel Burlan. Dat fiind faptul că UATAA va primi zilele acestea rectificarea de buget, aceasta va fi prima care va da startul plăţilor cu suma de 40 de miliarde de lei. „Primii sunt cei de la UATAA care o să ne dea 40 de miliarde din datoriile restante. După aceea încheiem contractul şi de săptămâna viitoare s-ar putea să înceapă plăţile de la UATAA către SNLO şi noi să le livrăm”, a declarat Daniel Burlan.

În prezent, datoria UATAA Motru către SNLO se ridică la suma de 100 de miliarde de lei în timp ce SNLO are de înapoiat primăriei Motru suma de 50 de miliarde de lei.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: