Soarta Elenei Vintilescu în Minprest, decisă în câteva zile

Fostul director al Minprest, Elena Vintilescu, este aproape de a fi dată afară din societatea pe care a condus-o mai mulţi ani. Acesteia i s-a oferit postul de lăcătuş, pe care, dacă-l va refuza, va fi trimisă în preaviz. Declaraţiile au fost făcute de actualul director, Gabriel Giorgi. Elena Vintilescu nu a putut fi contactată pentru a comenta această decizie.

Reporter: Aţi avut şedinţă de Consiliu de Administraţie. Ce aţi hotărât?

Gabriel Giorgi: Da, am avut şedinţă. Am aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli (BVC) pe 2013, în sumă totală de 23 de milioane de lei. Dar, după cum ştiţi, pe parcursul anului mai pot apărea modificări, în funcţie de contractele pe care le vom mai avea. De asemenea, am modificat organigrama pentru că am preluat serviciul PSI de la Seciuri unde au fost vreo 12 locuri de muncă şi încă 5-6 locuri de muncă pentru serviciul de defrişări.

Rep.: S-a discutat şi despre fostul director al Minprest, Elena Vintilescu? Spuneaţi că se va lua o decizie dacă să fie sau nu trimisă în preaviz.

G.G.: Da, am discutat şi despre situaţia dumneaei. După expirarea mandatului din funcţia de director doamna Vintilescu trebuia să facă o cerere prin care să solicite continuarea activităţii în Minprest, cerere pe care doamna nu a făcut-o.

Rep.: Asta ce înseamnă?

G.G.: Noi o să-i aducem la cunoştinţă despre această prevedere. O să-i propunem o funcţie şi dacă nu o va accepta va fi trimisă în preaviz.

Rep.: Ce funcţie?

G.G.: Cea de lăcătuş. Noi i-am mai propus, verbal, funcţiile de inginer şi adjunct şef sector, dar doamna nu a fost de acord.

Rep.: Va fi trimisă în preaviz?

G.G.: Dacă nu va accepta, da.

Rep.: Dar acea cerere când ar fi trebuit făcută? Când i-a expirat contractul?

G.G.: Pe data de 30 mai 2012, dar Tribunalul a prelungit tacit până la data de 31 decembrie 2012. Atunci ar fi trebuit să depună acea cerere, dar nu a depus-o.

Rep.: Şi dumneavoastră din ce lună sunteţi director.

G.G.: Din data de 10 octombrie 2012.

Rep.: Când o să-i prezentaţi doamnei Vintilescu această variantă, postul de lăcătuş?

G.G.: În câteva zile o să-i spunem, dacă nu acceptă va fi trimisă în preaviz.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: