Soarta primarului de la Prigoria, în mâinile secretarului

Prefectul de Gorj nu poate să emită un ordin de încetare a mandatului primarului de la Prigoria, Emil Răgman, fără ca secretarul comunei sau Agenţia Naţională de Integritate să transmită un referat cu această constatare. Prefectura Gorj i-a solicitat secretarului un referat în acest sens însă acesta şi-a luat concediu. Secretarul dă totuşi asigurări că se va pronunţa în această speţă în termenul legal, însă numai după ce se va întoarce la locul de muncă.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că nu pot lua o decizie în ceea ce priveşte situaţia primarului Răgman până nu primesc de la secretarul comunei un referat. În concret, secretarul trebuie să verifice dacă edilul este incompatibil sau nu, în funcţie de documentele primite de la instituţia prefectului. Toate aceste proceduri au fost demarcate ca urmare a unei sesizări înaintate Prefecturii Gorj de conducerea organizaţiei judeţene a PDL, susţinută de documente care ar atesta că Răgman este şi primar şi administrator de firmă. „Chiar a doua zi după ce am primit petiţia, am cerut un punct de vedere secretarului, aşteptăm referatul. În funcţie de ce va răspunde secretarul, vedem ce măsuri luăm. Referatul trebuie transmis în maxim 30 de zile calendaristice, a trecut deja o săptămână. În cazul în care nu vom primi un răspuns din partea secretarului, vom întreba ANI”, a spus prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.

În cazul în care secretarul nu va răspunde Prefecturii Gorj în termenul legal, va intra în comisia de disciplină, iar neacordarea răspunsului se consideră abatere disciplinară şi va fi sancţionat.  

Secretarul şi-a luat concediu

Coincidenţă sau nu, secretarul comunei, Răzvan Nică, şi-a luat concediu chiar în această perioadă. Acesta spune că nu a ajuns solicitarea oficială a Prefecturii Gorj până la plecarea sa în concediu, dar va răspunde solicitării de îndată ce va reveni în câmpul muncii. ”Eu am intrat în concediu de lunea trecută şi până a intra în concediu nu mi-a parvenit nimic, nu a venit nicio solicitare nici din partea instituţiei prefectului nici de la alte persoane interesate. La mine nu a ajuns, la noi în instituţie vin prin registratură şi se repartizează de şeful instituţiei. Mai stau şi săptămâna asta în concediu, când am să mă întorc la serviciu o să formulez un răspuns în termenul legal. Eu mă pronunţ pe bază de documente, ce mi se depune la cererea respectivă, o să fac referatul de propunere de suspendare sau... dar până acum n-am niciun document, doar declaraţii de presă”, a spus Răzvan Niţă, secretarul comunei Prigoria.

INCOMPATIBILITATE

Primarul Emil Răgman este, din decembrie 2012, şi administrator la firma Romemir Prodcom SRL ce are ca obiect de activitate creşterea oilor. Edilul a negat că ar fi administrator spunând că o altă persoană administrează societatea. Cert este că certificatul constatator obţinut de PDL de la Registrul Comerţului prezintă date actualizate până în luna august 2013, iar până atunci administratorul la firma deţinută de primar nu fusese schimbat.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: