Șoc în lumea culturală. Olimpia Bratu s-a spânzurat!

Oamenii de cultură din Gorj sunt șocați de vestea că Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii “Christian Tell” din Târgu Jiu, s-a spânzurat chiar la locul de muncă.

Olimpia Bratu era implicată în foarte multe activități și transformase în ultimii ani biblioteca într-un loc atractiv pentru tineri. Organizațiile civice din județ au găsit întotdeauna un sprijin aici, pentru acțiunile pe care le organizau.

Ce s-a întâmplat numai ea știe. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Potrivit unor surse, Olimpia Bratu ar fi lăsat un bilet în care și-ar fi explicat gestul. A invocat un proces de care s-a săturat și care i-a terminat viața.

Vă dăm un scurt fragment din viața Olimpiei Bratu, pentru că asta este ceea ce rămâne în urma fiecăruia dintre noi. “La bibliotecă am mers din copilărie, ca și voi, dar în sistemul bibliotecilor publice am pătruns în 2010. Mi-am dat seama în timp că nu am câștigat doar un concurs, ci găsisem locul pe care îl tot căutasem. Am găsit în biblioteca noastră, în Gorj, oameni extraordinari și am fost norocoasă, foarte norocoasă, altfel nu am fi putut face atât de multe lucruri împreună” (Olimpia Bratu).

Oamenii de cultură transmit mesaje de condoleanțe

Vasile Fuiorea, artist plastic: “Astăzi am aflat cu durere și șoc de dispariția fulgerătoare a doamnei Olimpia Bratu.

Cuvintele sunt fără acoperire când vrei să descrii un om cu un suflet atât de frumos care a trăit în și pentru cultură ! Condoleanțe întregii familii greu încercate ! Să ne rugăm pentru acest suflet pentru ca Dumneu să -l așeze în lumină”.

Mesajul CJ Gorj: În această seară, o veste cumplită ne-a lovit crunt. Doamna OLIMPIA BRATU, director al Bibliotecii Județene "Christian Tell", ne-a părăsit printr-un gest extrem pe care nu ni-l putem explica, cunoscându-i verva, limpezimea și implicarea în proiectele instituției.
O distinsă doamnă a culturii gorjene în adevăratul sens al cuvântului, pe care, din păcate, am pierdut-o într-un mod atât de dureros...
Împărtășim tristețea colegilor noștri din instituțiile județene de cultură și suntem alături de familia greu încercată în aceste clipe sfâșâietoare.
Cu profund regret transmitem sincere condoleanțe!
Bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

Galerie foto


Vizualizări: 14,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: