Şofer acuzat de patru infracţiuni

Nu avea permis de conducere, dar s-a urcat la volan şi în stare de ebrietate a produs un accident soldat numai cu pagube materiale, iar apoi a părăsit locul faptei. Toate acestea au fost reţinute de poliţiştii din Motru în sarcina unui mehedinţean de 28 de ani care  a fost reţinut pentru 24 de ore.

Mehedinţeanul de 28 de ani s-a urcat vineri de dimineaţă la volan  după ce a consumat băuturi alcoolice fără a avea permis de conducere. Din aceste cauze bărbatul a părăsit partea carosabilă  şi a intrat cu autoturismul într-un gard unde era amplasat un contor de gaze. În urma impactului a ars 40% din autoturism, iar pompierii din Motru au intervenit pentru stingerea incendiului. De asemenea, reprezentanţii societăţii de gaze au intervenit prompt pentru oprirea alimentării cu gaze şi, ulterior, pentru remedierea avariei.

Valoarea pagubelor create depăşeşte suma de 6.500 lei. După aproximativ o oră de la producerea accidentului, poliţiştii l-au depistat pe Iulian Stana, pe raza localităţii Ploştina, la circa 3 km de locul producerii accidentului. Acesta era însoţit de un alt tânăr, cu care se afla în autoturism în momentul producerii accidentului. După ce au fost conduşi la sediul poliţiei oamenii legii l-au testat pe mehedinţean cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,61 mg/l. L-au condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „De asemenea, efectuând verificări în baza de date privind evidenţa posesorilor de permis de conducere, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

INFRACŢIUNI

Suspectul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie ce depăşeşte limita legală şi distrugere din culpă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: