Şoferii, furioşi pe modificările din trafic: E haos, un dezastru!

Ambuteiaje şi nervi în trafic după ce au fost schimbate sensurile de ieşire din cele două parcări din Piaţa Centrală. Şoferii spun că ideea nu a fost deloc una inspirată, pentru că traficul mai mult se blochează după această decizie. Municipalitatea anunţă că schimbarea nu este decât un experiment şi se gândeşte şi la alte variante.

Toate maşinile sunt obligate să iasă din parcarea de la Piaţa Centrală spre digul Jiului. Au posibilitatea să vireze stânga către Piaţa Litovoi sau dreapta către Podul Jiului.

Cei care merg spre centrul oraşului ajung să se blocheze în trafic. „De când s-au schimbat sensurile, aproape stăm blocaţi. O jumătate de oră am făcut de pe Podul Jiului până la giratoriu, iar coloanele de maşini sunt mereu pe pod”, a spus un şofer.

„Decizia nu este deloc bună. Nu ştiu cine a venit cu ideea. Pe pod se face coloană de maşini mereu. Pur şi simplu un dezastru total. Mai rău de atât nici nu se poate. Cum să faci aceste modificări chiar la început de an, că ai auzit tu că e mai puţin aglomerat. 25 de minute am făcut de la barieră până la sensul giratoriu. E haos”, a spus un alt participant la trafic.

„E groaznic. Am făcut de la Grădiniţa Prichindel până în sensul giratoriu de la Parcul Central mai mult de o jumătate de oră. Numai cu treapta întâi am mers. E de groază ce au făcut”, a spus o femeie.

Reacţia Primăriei nu s-a lăsat aşteptată. După o săptămână de la modificări, primarul Marcel Romanescu anunţă că totul este un experiment: “Este experimental. Comisia de circulaţie constituită la nivel Consiliului Local a luat această decizie. Am pus-o în aplicare, vedem cum va funcţiona. Ca orice experiment, la început, are şi mici probleme. Sperăm să le rezolvăm. Dacă nu, încercăm să găsim o altă soluţie. Schimbările nu se fac brusc. E clar că până şoferii înţeleg acel sistem, până rezolvăm și noi alte probleme care apar, vom vedea. Nu este o soluţie pe care să o ţinem permanent. În condiţiile în care vom constata că lucrurile nu intră într-o normalitate, vom reveni la vechea soluţie sau găsim alta”.

Municipalitatea susţine că are şi alte soluţii. „Cu o intrare din Constantin Brâncuși, pe lângă terasa de la Super 2000. Avem acel proiect avizat, dar noi am încercat să fluidizăm zona Brâncuși – 14 Octombrie, de aceea s-a luat această decizie, dar vom analiza dacă lucrurile pot funcţiona aşa sau dacă vom face alte modificări”, a transmis Romanescu.

Vizualizări: 4,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: