Şoferii gorjeni îşi potolesc setea cu alcool

Canicula nu pare să-i îndemne pe toţi conducătorii auto să îşi potolească setea cu un suc sau o apă minerală rece, unii dintre şoferii urcaţi la volan fiind depistaţi de către poliţişti conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Oameni în toată firea, cei în cauză găsesc diferite scuze, unul dintre ei, un vâlcean de 47 de ani, din comuna Vaideeni, venind în bâlciul de la Polovragi cu convingerea că nimeni nu-i va da de urmă în mulţimea de maşini care circulă în aceste zile pe acolo. Tras pe dreapta şi pus să sufle în fiolă, omul a avut o concentraţie de  0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dat jos de la volan înainte de a face vreun accident, aşa cum s-a întâmplat la Dăneşti, unde un localnic a ratat intersecţia cu drumul comunal ce duce în satul Barza. Omul a intrat pe contrasens şi s-a oprit în maşina condusă regulamentar de un tânăr din Târgu Cărbuneşti. După ce a fost testat şi el cu fiola, oamenii legii au descoperit că acesta era şi mai beat decât individul de la Polovragi, întrucât prezenta o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au acum dosare penale, după cum spune ofiţerul de presă al IPJ Gorj, subcomisarul Daniel Tică. „Cei doi şoferi au fost conduşi la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii le-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele ambilor conducători auto, dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, faptă pedepsită cu închisoare de la unu la 5 ani”, spune Tică.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: