Şoferii gorjeni, revoltaţi din cauza amenzilor mari

Şoferii care încalcă regulile de circulaţie plătesc amenzi mai mari de la 1 ianuarie. Majorarea salariului minim pe economie a dus la creşterea punctului de amendă, care în prezent este de 85 lei. Astfel, cea mai mică amendă va creşte de la 160 de lei la 170 de lei.

Unii dintre gorjeni sunt de părere că amenzile mari nu îi vor disciplina pe şoferi în trafic. „Şoferii vor conduce la fel şi cu amenzi mari şi cu amenzi mici. Cei care vor adrenalină nu se vor speria din cauza amenzilor pentru că sunt copiii lui X sau lui Y şi ştiu că nu plătesc amendă. Se fac tot felul de şmecherii inclusiv pentru cei prinşi de radar. Aşa că amenzile sunt tot pentru cei săraci”, spune Valentin Mărgărit din Târgu Jiu. Oamenii se tem că vor fi nevoiţi să-şi vândă maşinile din cauza majorării amenzilor şi a creşterii preţului la carburant. „Era nevoie de creşterea salariilor, nu de creşterea amenzilor şi a preţului la carburant. Astea nu reprezintă decât debutul scumpirilor ce vor veni în acest an. Nu vom avea încotro şi va trebui să ne vindem maşinile ori să le ţinem în faţa blocului până le vom duce la rabla”, a precizat Sorin Paţanghel din Târgu Jiu.

Gorjenii spun că majorarea salariului minim pe economie nu este o măsură luată pentru angajaţi, ci pentru stat. „Majorarea salariului minim pe economie e apă de ploaie. Guvernul vrea să pară că dă cu o mână, în schimb ia cu două. Majorarea salariului e făcută cu cap pentru a putea lua mai mulţi bani de pe spinarea oamenilor din impozite şi amenzi”, a declarat Nicu Pociovălişteanu din Novaci.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: