Șoferii gorjeni, verificați de polițiști

Șoferii gorjeni au fost luați la verificări de către polițiști și asta după ce s-au anunțat temperaturi extrem de scăzute la nivelul județului Gorj. Oamenii legii au vrut sa vadă dacă autoturismele sunt dotate cu anvelope de iarnă. Totodată, polițiștii au avut și câteva recomandări.

În timpul controlului, un șofer a fost sancționat, tocmai pentru că autoturismul pe care îl conducea nu avea cauciucuri de iarnă. Supărat că a fost prins pe picior greșit, gorjeanul a spus că va echipa mașina corespunzător sezonului rece.

„Asta este. Am primit sancțiune. Promit ca o sa echipez mașina corespunzător”, spune șoferul.

Alții au spus că își vor pune și câte o pătura în mașină, dar și nisip cu o lopată. ”O să luăm si patură, nisip și o lopată. Noi nu prea plecăm la drum lung (...) Vom echipa mașina așa cum trebuie. Cauciucuri de iarnă avem”, au spus alți șoferi.

De asemenea, oamenii legii au câteva recomandări pentru conducătorii auto. „Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru vreme deosebit de rece în intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00., este bine ca din autovehicul să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și un telefon mobil cu încărcător la priza auto. Astfel, pe raza întregului județ a fost suplimentat dispozitivul care acționează pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile naționale și județene, precum și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale care ar putea aduce atingere sănătății și siguranței cetățenilor”, transmite IPJ Gorj

Vizualizări: 14,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: