Şoferul care a rănit 19 pasageri, anchetat la Craiova

Şoferul vinovat de accidentul care a avut loc miercuri dimineaţa la Cerna Sat, comuna Padeş, va fi cercetat de Parchetul Curţii de Apel Craiova. În acest moment este acuzat de vătămare corporală din culpă, dar în funcţie de starea pacienţilor, încadrarea juridică poate fi schimbată. Trei răniţi grav sunt în spitalele din Bucureşti şi Timişoara, alte şase persoane sunt la Târgu Jiu, şase la Baia de Aramă, iar celelalte au fost externate.

Dosarul privind accidentul de la Valea Naibii, aşa cum se numeşte prăpastia în care a făcut camioneta care ducea oameni la cules de afine, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, deoarece vorbim de spre un eveniment grav, un accident cu 18 răniţi. Procurorul de caz, în urma anchetei, ar putea chiar schimba încadrarea  şoferului. În momentul de faţă este cercetat pentru  vătămare corporală din culpă, dar ancheta va evolua şi în funcţie de starea de sănătate a răniţilor.

Trei persoane, printre care o fetiţă de 13 ani, au fost transportate cu elicoptere SMURD la spitalele din Timişoara şi Bucureşti. În momentul de faţă, la Spitalul din Tg Jiu mai sunt internate 6 persoane, două au plecat acasă, iar la spitalul din Baia de Aramă mai sunt tot 6 persoane, sub supraveghere medicală.

Accidentul s-a produs după ce o camionetă care transporta 20 de oameni în munte, la cules de fructe de pădure, a picat într-o prăpastie de la 20 de m înălţime. Motorul maşinii s-a oprit, iar în încercarea şoferului de a reporni camioneta, a derapat  şi a căzut în râpă.

„Şoferul din Cloșani, în timp ce conducea o autoutilitară ce tracta o remorcă, pe un drum forestier ce face legătura între satul Cerna Sat şi Barajul Cerna din comuna Padeş, din cauza manevrării necorespunzătoare a autovehiculului, a căzut într-o prăpastie situată la aproximativ 20 metri faţă de drumul forestier”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: