Solomon, suspendat din funcţia de primar

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a emis, miercuri dimineață, ordinul prin care îl suspendă din funcția de primar al municipiului Craiova pe Antonie Solomon, care a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual.

"Instituţia Prefectului a primit decizia Tribunalului Argeş din 3 martie 2010, prin care Antonie Solomon a primit mandat de arestare preventivă, confirmată printr-o altă decizie a Curţii de Apel Piteşti. Astfel, acesta este suspendat de drept din funcţie, eu semnând şi ordin de prefect pe care urmează să îl transmit la IPJ Argeş şi la Consiliul Local Municipal Craiova”, a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Ordinul prefectului prevede că Antonie Solomon este suspendat din funcţia de primar până pe 31 martie 2010, atunci când expiră mandatul de arestare preventivă. Conform legii administraţiei publice locale, la trei zile după primirea unei copii după ordinul prefectului de suspendare din funcţie a lui Antonie Solomon, consilierii locali trebuie să se reunească pentru a desemna, prin vot secret, pe unul dintre cei doi viceprimari să preia atribuţiile deţinute de Antonie Solomon până miercuri dimineaţă.

Solomon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat că ar fi primit mită 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: