Soluția pentru situații fierbinți: Africa

Până zilele trecute, recordul pentru cel mai idiot fugar s-a înregistrat în cazul lui Dinel Staicu. Urmărit general pentru mai multe infracțiuni, acesta a reușit să fugă, hăăăt, până în Ungaria, de unde a fost ridicat ca din oala cu gulaș de către polițiștii maghiari în timp ce se fâțâia prin parcarea unui supermarket din Mako. Într-o încercare disperată de a fi chiar și mai penibil și, în același timp, de a evita nefasta Indonezie, un alt urmărit general, Mihai Boldea, a zburat până în Kenya (țară recunoscută pentru alergătorii ei cu fugă înceată dar pe distanțe mari) iar de acolo susține că a mers cu mașina până în Congo (circa 2400 km). Dacă își odihnește oasele mici în Congo sau în Republica Democrată Congo, asta nu se știe exact. Te pomenești că pe confuzia asta se și bazează când or veni mascații după el, asudând pe sub costumele alea grele și negre, taman până-n Africa de Vest. Dumnezeu știe câți Bolzi or fi prin Congo, s-ar părea că este un nume destul de comun.

Fac o paranteză - o propunere pentru pedeliști (din presă sau de aiurea). Având în vedere că Boldea a fost la PDL și a plecat la UNPR, ar putea să abordeze următoarea temă: ”Ia uite-i, dom'le, cum pleacă din PDL, cum se strică!”.

Imediat după ce Băsescu a anunțat triumfător că știe că Boldea e în Kenya și că-l va găsi și-n gaură de șarpe, Boldea a intervenit cu un ton arogant și zeflemitor în presă, spunând că nu trebuie să-l caute nimeni, pentru că va veni singur și că speră să aibă parte de o ”justiție corectă cum a avut și Băsescu”. I-auziți, ce golan!

Altfel, mă îndoiesc sincer c-o să-l mai vedem pe Boldea venind de bună voie din însorita Kenye sau luxuriantul Congo, ambele cunoscute ca paradisuri, vorba aceea, în aer liber. Poate cine știe ce să se întâmple ca să se dea el întors. Vorba unui coleg de la Kamikaze: ”Dacă scapă Bombo / Vin și eu din Congo!”.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: