Soluţie provizorie pentru hrana a sute de asistaţi social

Situaţie fără precedent în Gorj. Nicio firmă de catering nu vrea să asigure pentru 16 lei/asistat hrana zilnică a sute de persoane din sistemul de protecţie socială. Ca o soluţie de criză, autorităţile vor să apeleze la Centrul Pilot de la Cărbuneşti pentru a pregăti alimentele. Acolo lucrează persoane cu dizabilităţi, care au învăţat în centru să muncească pentru a se întreţine, printre meserii fiind şi cele de patiser sau bucătar.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj caută soluţii pentru ca asistaţii să nu rămână fără hrană, după ce la licitaţia organizată pentru achiziţionarea mâncării preparate nu s-a prezentat nici o firmă. „Una dintre angajatele noastre de la Biroul Achiziţii a mers pe la toate firmele din Gorj care au ca activitate prepararea hranei şi le-a transmis invitaţii pentru a veni la discuţii. Am identificat şase astfel de firme. L-am invitat la discuţii inclusiv pe domnul Răitaru pentru a prelungi contractul. Trebuie să găsim neapărat o firmă care să asigure 3 mese pe zi contra sumei de 16 lei/asistat”, a declarat Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj. Potrivit contractului, ieri a fost ultima zi în care firma lui Ionuţ Răitaru a fost obligată să  asigure masa asistaţilor.

Reprezentanţii DGASPC Gorj intenţionează să apeleze la Centrul Pilot de la Târgu Cărbuneşti pentru a pregăti zilnic încă 600 de porţii de mâncare în plus, faţă de ceea ce făceau până acum. „Centrul Pilot de la Târgu Cărbuneşti asigură masa pentru asistaţii lor, însă vom apela şi noi la ei. Pentru o perioadă scurtă va trebui să mai prepare zilnic încă 600 de porţii de mâncare, având în vedere că au în dotare maşină frigorifică pentru transportul alimentelor. Noi le vom cumpăra alimentele, iar ei va trebui să prepare mâncarea”, a mai precizat Dumitru Cotrună.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: