Somaţi din greşeală să-şi părăsească locuinţele

Aproximativ 20 de târgujieni care au case pe culoarul unde urmează să fie construită centura ocolitoare au fost notificaţi să-şi părăsească locuinţele întrucât vor fi demolaţi. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, spune că notificările au fost trimise din greşeală de către executor, fiind adresate doar proprietarilor de terenuri. Ba mai mult, dă asigurări că nici o familie nu-şi va părăsi locuinţa înainte să primească despăgubiri din partea companiei.

Au primit notificări şi se tem că se vor trezi cu buldozerele peste ei în casă! În această situaţie se află 17 proprietari de case situate pe terenul pe care ar urma să treacă centura ocolitoare a Târgu Jiului. Oamenii au cerut lămuriri de la conducerea Secţiei Naţionale de Drumuri Gorj. „Am primit şi noi o notificare prin care ni se spune că urmează să fim demolaţi. Am vorbit cu domnul Tudor şi mi-a spus că nu se va întâmpla acest lucru. Mi-a promis că vom rămâne în casă, dar nu se ştie cât. Nu pot să le spun la copii cât vom mai rămâne în casa noastră, dar ca să-i liniştesc le voi spune că nu se va întâmpla nimic”, a declarat Constantin Ancuţa, unul dintre expropriaţi.

Ion Tudor spune că oamenii au fost notificaţi din greşeală. „Nu vor fi scoşi din case, a fost o eroare faptul că a fost trimisă acea notificare la case. Notificarea trebuia făcută numai pentru terenuri ca oamenii să fie atenţionaţi să elibereze terenul de recoltă şi să nu mai cultive, oamenii să nu spună apoi că au pus grâul şi să nu ne lase să intrăm. Pentru case nu trebuia făcută acea notificare, pentru că nu vor fi scoşi oamenii din case până nu vor primi banii. Cu atât mai mult nu se poate pune acum această problemă, pentru că vine iarna. Se va intabula culoarul, urmează ca oamenii să primească despăgubirile, se vor purta din nou discuţii cu proprietarii de case”, a declarat Ion Tudor.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj susţine că notificările nu au fost trimise de CNADNR. „S-au primit notificări trimise de un executor, nu de către noi. Când oamenii au venit la noi şi ne-au sesizat, noi am stopat acţiunea. I-am spus executorului că nu are ce căuta la oameni. Notificările trebuiau trimise doar la proprietarii de terenuri. Este o eroare ceea ce s-a întâmplat, eu îmi asum ceea ce spun. Avem deja vrei cinci familii care ne-au spus că sunt mulţumite de suma oferită drept despăgubire, au făcut adrese la noi şi le-am trimis la companie, dar mai sunt şi familii nemulţumite de bani, într-adevăr valoarea este mică”, a precizat Tudor. Acesta este însă contrazis de oameni. „Nu e vorba de nici o eroare, le-au spus la oameni să-şi facă bagajele că le demolează casele. Inclusiv CNADNR le-a trimis înştiinţări acasă, nu numai executorul”, a declarat Silvia Badea.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: