Sorin Arjoca, în locul lui Romanescu

Marcel Romanescu, la fel ca ceilalţi subprefecţi din ţară, a fost demis ieri de Guvern. Se pare că acesta va fi înlocuit de fostul subprefect al Instituției Prefectului în perioada martie 2008-martie 2009. Arjoca spune că ar fi onorat să fie numit din nou subprefect de Gorj.

Romanescu a declarat ieri că se va întoarce la catedră în cadrul Universității ”Constantin Brâncuși”, postul fiind rezervat pe perioada ocupării unei poziții de înalt funcționar public. ”E normal să vină cineva să preia funcția de subprefect. În ceea ce mă privește, mă voi întoarce la catedră, le voi face o adresă rectorului Universității ”Constantin Brâncuși” și președintelui Senatului în care le voi aduce la cunoștință că din data respectivă nu mai exercit funcția de subprefect și voi deveni cadru universitar titular în cadrul Facultății de Științe Economice”, a declarat Marcel Romanescu.

Acesta a menţionat că va iniția chiar și o acțiune în instanță la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea concursului prin care a devenit înalt funcționar public. ”În anul 2009 am participat la un concurs care mi-a dat posibilitatea de a rămâne în Corpul Înalților Funcționarilor Publici și să devin inspector guvernamental. Am fost admis la acest concurs deși nu a fost validat printr-o hotărâre de guvern nici până în ziua de azi. De aceea apelez la instanță”, a precizat Marcel Romanescu.

Arjoca: ”Accept cu mare bucurie”

Întrebat dacă i s-a propus să revină pe funcția de subprefect, Sorin Arjoca a declarat că recent a fost întrebat despre acest aspect și a răspuns că o să accepte cu mare responsabilitate acest post. ”Este prematur dar mă onorează acest lucru. Dacă se consideră că numirea mea este oportună voi accepta fără să stau pe gânduri. Am fost întrebat și da, o să accept cu mare bucurie și responsabilitate”, a mărturisit Sorin Arjoca.

PĂRERE

Marcel Romanescu, actualul subprefect, are și el o părere foarte bună despre Arjoca. ”Un profesionist desăvârșit, a lucrat în Instituția Prefectului și știe responsabilitățile ce îl așteaptă”, a spus Romanescu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: