Soţii Mezinca, în proces cu CE Oltenia şi Minprest

Mircea Mezinca, fost director în CE Oltenia, şi soţia sa Daniela sunt în litigii cu companiile la care au lucrat. Ambii au contestat deciziile de concediere. Mircea Merzinca a depus o acţiune la Tribunalul Gorj după ce în luna iunie a fost trecut pe lista concedierilor colective, iar soţia sa pentru că a fost concediată de la societatea Minprest Serv Rovinari, după ce i-a fost desfiinţat postul şi i-a fost oferit altul în cadrul unităţii, dar pe care l-a refuzat.

Mircea Mezinca avea funcţia de şef serviciu în cadrul Diviziei Strategie Dezvoltare a companiei când a fost concediat colectiv la mijlocul acestui an, alături de alţi 2000 de salariaţi ai CE Oltenia. Acesta a contestat în instanţă decizia de concediere încă din 21 septembrie şi nici până acum nu a fost stabilit un termen de judecată.  Soţia sa, Daniela, a depus la rândul său o acţiune în data de 17 noiembrie, tot la Tribunalul Gorj, prin care a contestat decizia de concediere de la Minprest Serv Rovinari, societate la care acţionar majoritar este CE Oltenia. Conducerea societăţii spune că Daniela Maezinca a fost concediată după ce i-a fost desfiinţat postul pe care îl ocupa şi pentru că a refuzat postul care i-a fost propus a primit preaviz. "Daniela Mezinca era angajată la Minsprest pe zona Motru pe un post de inspector pe partea de securitate şi sănătate în muncă în cadrul unităţii, pe studii medii. S-a înfiinţat un birou de dezvoltare la sediu, la Minprest. I s-a propus postul de economist pe studii superioare şi nu l-a acceptat. Era mai bine plătit. I s-a dat preaviz pentru că nu a vrut să preia postul respectiv. Mai mult decât atât, cât era preaviz a fost organizat un concurs pentru angajaţii din unitate la care putea să participe oricine pentru postul de adjunct şef sector pe sector vest, pe zona Motru unde era, şi nu s-a înscris. Am avut toată bunăvoinţa, dar nu vroia decât să stea acolo, că stăteau degeaba pe postul ăla. Celelalte persoane au acceptat, numai ea nu a acceptat. Din punctul meu de vedere, nu o să aibă câştig de cauză, dar instanţa este cea care decide", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Daniela Mezinca a fost concediată în urmă cu circa o lună. Deocamdată magistraţii nu au stabilit un termen în procesul pe care îl are cu unitatea.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: