Şova, în aşteptarea deciziei Comisiei Juridice

Senatorul Dan Şova află azi dacă membrii Comisiei Juridice din Senat decid sau nu ridicarea imunităţii sale în dosarul în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu pentru contractele de asistenţă juridică derulate în 2007-2009 cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari. Membrii comisiei au studiat ieri dosarele venite de la DNA pe această temă, procurorii anticorupţie solicitând încuviinţarea reţinerii şi arestarea preventivă a fostului ministru al transporturilor, fiind una dintre puţinele speţe în care anchetatorii îl vor după gratii pe cel considerat complice la un abuz în serviciu, nu şi pe cei care au comis abuzul în serviciu, respectiv foştii şefi de la Turceni și Rovinari, Dumitru Cristea şi Laurenţiu Ciurel, ambii fiind cercetaţi în acest dosar.

Membrii Comisiei Juridice vor da votul faţă de solicitarea DNA azi la ora 13.00, Şova având posibilitatea să se apere, decizia comisiei urmând să fie prezentată ulterior în plenul Senatului, plen care, la rândul său, va da un vot final în cursul săptămânii viitoare. Jurnaliştii de la Realitatea Tv relatau ieri că ancheta lui Şova va duce în cele din urmă şi la premierul Victor Ponta, pe numele căruia Biroul Teritorial Târgu Jiu al DNA a deschis în 2011 două dosare care aveau legătură cu modul de cheltuire a banului public la fostele complexuri Turceni şi Rovinari, şeful Guvernului declarând în repetate rânduri că nu are nicio implicare în anchete de acest gen.

Dosarele au fost preluate ulterior de structura centrală a DNA şi conexate cu cel al lui Şova, în conducerea centrală a DNA fiind de o bună bucată de timp şi procurorul Dănuţ Volintiru, cel care a condus în trecut Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi care a instrumentat, printre altele, şi o parte din ancheta din dosarul „Trofeul Calităţii”, cea în care Adrian Năstase a şi fost condamnat la închisoare cu executare. Vehicularea numelui lui Ponta se produce în contextul în care în ultima vreme tot mai multe persoane din anturajul său, de la prieteni ca Dan Şova la rude ca socrul Ilie Sârbu şi cumnatul Iulian Herțanu, au ajuns să aibă propriile dosare la DNA. În plus, întâmplător sau nu, ieri un număr de 16 ONG-uri au cerut demisia lui Ponta din fruntea Guvernului, acuzându-l că a comasat zeci de ordonanţe de urgenţă într-un singură, pentru a mima reforma.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: