Șova, ultimul 1 Decembrie în libertate?

Zilele în libertate ale senatorului Dan Șova par să fie pecetluite, după ce ieri chiar și partidul pe care visa acum un an să îl conducă a decis să voteze pentru ridicarea imunității acestuia. Biroul Permanent al Senatului a stabilit ca discuțiile în Comisia Juridică pentru avizarea ridicării imunității și încuviințarea reținerii și arestării preventive să aibă loc în cursul acestei zile, Șova fiind și el așteptat la comisie pentru a-și spune punctul de vedere. Discuțiile în plenul Parlamentului vor avea însă loc de abia la mijlocul săptămânii viitoare. Luni și marți vor fi zile libere și, ca urmare, Șova va putea fi în continuare „mândru că e român” de 1 Decembrie, după care, miercurea viitoare va ajunge, cel mai probabil, la „Beciul Domnesc”, locul de care a fugit încă din primăvară, când prietenul său Victor Ponta a făcut tot ce a fost posibil pentru a-i menține imunitatea neridicată.

În primăvară voturile pentru arestarea lui Șova au fost numărate și interpretate așa cum au dorit cei care l-au protejat pe acesta, PSD-ul condus de Ponta fiind atunci de partea sa. Acum noul lider al PSD, Liviu Dragnea, care are și el propriile probleme în Justiție, a anunțat că lucrurile sunt total diferite, partidul susținând ridicarea imunității lui Șova. „Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justiţiei. Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii", a spus Dragnea, aceasta fiind primul test greu pe care partidul îl trece la capitolul imunități după ce Ponta a pierdut șefia social-democraților. Dragnea a făcut anunțul referitor la Șova la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde este judecat în procesul fraudării referendumului de suspendare a lui Traian Băsescu în 2012, el contestând pedeapsa de 1 an cu suspendare decisă în primăvară de magistrați, procurorii DNA solicitând, la rândul lor, o condamnare mai aspră pentru el, dar și pentru alți zeci de inculpați trimiși în judecată în același dosar, o parte dintre ei fiind inclusiv din Gorj.

În ceea ce-l privește pe Șova, acesta are puține șanse să scape de cătușe în această iarnă pentru că și liberalii vor vota în favoarea ridicării imunității sale, Alina Gorghiu făcând un anunț pe această temă încă de săptămâna trecută. Ca urmare, zilele ce vor veni vor fi unele extrem de tensionate pentru senatorul PSD, aflat în prezent sub control judiciar, măsura fiind luată în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de Victor Ponta, Laurențiu Ciurel, Dumitru Cristea și Octavian Graure. Dacă în dosarul „Turceni – Rovinari” Șova e acuzat că a prejudiciat complexurile energetice din Gorj cu 3.5 milioane lei, în dosarul în care procurorii îl vor după gratii i se impută faptul că ar fi pretins și primit o șpagă de 100.000 de euro pentru a intermedia încheierea a două contracte de asistență judiciară la CET Govora de către o casă de avocați. Amănunte suplimentare despre aceste acuzații sunt așteptate să iasă la iveală azi, odată cu discutarea cazului în Comisia Juridică a Senatului, acolo unde e așteptat și Șova pentru a se apăra, dosarul înaintat parlamentarilor de către DNA având șapte volume.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: